Nieuwegein – De Groene Redoute
Nieuwegein – De Groene Redoute – Foto 3
Nieuwegein – De Groene Redoute – Foto
Nieuwegein – De Groene Redoute – Foto 2
Nieuwegein – De Groene Redoute
Nieuwegein – De Groene Redoute – Foto 3
Nieuwegein – De Groene Redoute – Foto
Nieuwegein – De Groene Redoute – Foto 2

Nieuwegein – De Groene Redoute

- wonen

- perceel

Deel met je vrienden

Volledige omschrijving

PROJECT IN VOORBEREIDING!

Het nieuwbouwproject De Groene Redoute gelegen aan de Deventerschans in Nieuwegein is op dit moment nog volop in voorbereiding. Je kunt je alvast aanmelden via de projectwebsite (degroeneredoute.nl) zodat wij je op de hoogte kunnen houden van alle ontwikkelingen en wanneer de officiële verkoop van start zal gaan.

Natuur inclusief en energieneutraal, dat is De Groene Redoute! In dit bijzondere, kleinschalige hofje in Nieuwegein woon je als bewoners samen in het groen.

Wonen met elkaar
De 7 koopwoningen zijn speciaal bestemd voor 50-plussers en zijn levensloopbestendig. Naast de seniorenwoningen komen er in De Groene Redoute 9 huurwoningen (beneden- en bovenwoningen) voor starters op de woningmarkt of voor mensen die mantelzorg verlenen aan senioren. Het geheel van in totaal 16 woningen wordt gebouwd als een hofje met een heerlijk rustige binnentuin voor alle bewoners. Zo woon je echt samen met elkaar. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de inrichting van de binnentuin. De bewoners kiezen met elkaar welke optie het wordt.

De natuur van dichtbij
De Groene Redoute wordt natuurinclusief gebouwd. Dat maakt bodem, water en lucht schoner en vol leven! Het hofje wordt heerlijk groen, bijvoorbeeld met (fruit)bomen, heesters en kruidenrijk gras. Deze beplanting biedt aangename verkoeling bij hoge temperaturen in de zomer en neemt bij hevige regen het water snel op. Op de opvallende groene daken groeien sedum en streekeigen bloemen en kruiden. Die zorgen voor een schonere lucht en een grotere biodiversiteit. Hier beleef en ontdek je de natuur van dichtbij!

Energie opwekkend
De Groene Redoute is méér dan energieneutraal. De woningen worden verwarmd en gekoeld door een warmtepomp die gebruik maakt van een bodemlus. Op de daken liggen zonnepanelen die ervoor zorgen dat de woningen meer energie opwekken dan de bewoners gebruiken. Er komt dus zelfs een plus op de teller! Dit is ook handig als je een elektrische auto hebt. Die kun je dan kosteloos opladen via de laadpaal op je eigen parkeerplaats binnen het hofje.

Locatie
Dit mooie hofje verrijst op een markante plek in de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein. Het dynamische Nieuwegein ligt ideaal tussen de stad Utrecht en het Groene Hart.

Meer lezen Minder

Woningtypes

Er zijn geen beschikbare types gevonden binnen dit project.

Heb je vragen over dit project?

Neem contact op met
Vestiging

Nieuwegein

Meer informatie over dit project of toekomstig nieuwbouw aanbod?

Onze nieuwbouw kanjers helpen je graag! Vertellen je meer over dit project én kunnen je informeren over vergelijkbare (toekomstige) projecten.