Hypotheek oversluiten

 


 

Als je dit leest, overweeg je waarschijnlijk om je hypotheek over te sluiten en je hypothecaire lening bij een andere hypotheekverstrekker onder te brengen. Slim! Want dat levert je lagere maandlasten en/of meer financiële ruimte op. Goede kans dat je er ook qua voorwaarden op vooruitgaat. Of oversluiten van je hypotheek zin heeft? Onze adviseurs geven snel duidelijkheid. Bel of vul het aanvraagformulier in. Het kost je maar een paar minuten om te achterhalen of je er slim aan doet om je hypotheek over te sluiten. Onze hypotheekadviseurs zijn zeer ervaren en weten precies wat in jouw situatie het beste is om te doen.

De kosten voor het oversluiten van je hypotheek wegen niet op tegen de baten

Wist je dat je niet voor 30 jaar aan je hypotheek hoeft vast te zitten. Mogelijk word je ontmoedigd door verhalen over boeterente en andere bijkomende kosten. Maar wat nou als we je vertellen dat het financieel toch heel aantrekkelijk kan zijn om je hypotheek bij een andere hypotheekverstrekker onder te brengen. De kosten die je moet maken, verdien je snel terug doordat je nog jaren kan profiteren van lagere maandlasten. Tevens wordt de boete lager bij een stijgende rente.

 

hypotheek-oversluiten-2

Er zijn verschillende situaties waarin je jouw hypotheek zou willen oversluiten

 

✔ je wilt lagere maandlasten en/of rente
✔ je wilt verbouwen
✔ je rentevaste periode loopt af
✔ je hebt een huis met overwaarde
✔ je bent om andere redenen ontevreden over de hypotheek of hypotheekaanbieder

Sluit je hypotheek over voor lagere maandlasten

Stel je hebt 10 jaar geleden je hypotheek afgesloten. Destijds was je blij met de deal die je gesloten had. Maar is de rente nog steeds zo laag vergeleken met wat er nu wordt geboden? Goede kans van niet. Je bank wil natuurlijk niet dat je vertrekt, daarom rekenen ze boeterente. Hoe hoog de boeterente is, is afhankelijk van factoren zoals de rentestand en het moment van oversluiten: aan het begin of aan het einde van de rentevaste periode. Uiteraard rekenen we precies voor je uit wat jouw terugverdientijd is en hoelang je gaat profiteren van lagere maandlasten. De boeterente is overigens volledig fiscaal aftrekbaar.

Is het voordelig om mijn hypotheek over te sluiten?

Jouw persoonlijke situatie op dit moment en de situatie op de markt bepalen of het voordelig is om een hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Dit is voor iedereen anders. Graag gaan we met je in gesprek om jouw persoonlijke financiële situatie in kaart te brengen en de voor- en nadelen van het oversluiten van een hypotheek te bespreken. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Als je besluit dat wij voor jou je hypotheek moeten gaan oversluiten, zijn er pas kosten aan verbonden. Wij hanteren een eerlijk all-in tarief. Wij zijn volledig transparant in de kosten, geen verrassingen en bijkomende kosten achteraf.

Nog meer redenen om je hypotheek over te sluiten

We hebben het nu steeds gehad over oversluiten omwille van lagere maandlasten. Maar misschien heb je andere wensen. Wil je bijvoorbeeld verbouwen en daarvoor je overwaarde gebruiken of loopt je rentevaste periode af, ook dan kun je ons vragen om hulp. We berekenen snel wat je nieuwe maandlasten worden en hoeveel geld we vrij kunnen maken voor je verbouwing. Woondromen zijn er om vervuld te worden en onze hypotheekadviseurs scheppen er plezier in jou daarbij te helpen. Wist je trouwens dat de boeterente laag of nihil is als je rentevaste periode bijna is afgelopen? Laat ons eens met je meekijken en doe daar je voordeel mee. Waarom kansen onbenut laten of te veel betalen?

Vraag een gratis gesprek met een adviseur aan!

Interesse in een gratis gesprek? Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Bel ons!
Houten 030 637 55 66
Maarssen 0346 712 008
Nieuwegein 030 603 13 00
Utrecht 030 275 90 40
Vianen 0347 751 170
Vianen – GeldXpert 030 600 82 33
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 030 677 47 00

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Houten 0613352703
Maarssen 0622346429
Nieuwegein 0613482617
Utrecht 0622868449
Vianen 0657035078
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 0639373300