Duurzame hypotheek

 


 

Wist je al dat de duurzaamheid van je huis invloed heeft op je hypotheek? Er zijn namelijk banken die rentekorting geven als je een heel duurzaam huis koopt of duurzame maatregelen wil treffen bij een bestaand huis. Je kunt ook meer lenen als je huis duurzaam is of als je de woning duurzaam gaat maken. Een duurzame hypotheek wordt ook weleens een groene hypotheek genoemd. Wil je verduurzamen of koop je een duurzaam huis, dan is het slim om met een adviseur van GeldXpert te sparren. Als onafhankelijk adviseur die met wel 36 (duurzame) banken samenwerkt, weten wij precies bij wie we het best een hypotheekvoorstel op kunnen vragen.

Duurzaamheid en een bestaand huis, hoe werkt dat?

Ook als je een bestaande woning koopt, kun je een duurzame hypotheek krijgen. Dan wordt gekeken naar het energielabel van de woning. Het kan zijn dat je huis nu of bij de aankoop een energielabel C, D of E heeft. Als je aan kunt tonen welke energiebesparende maatregelen je treft om een energielabel A te verkrijgen, kom je ook in aanmerking voor een duurzame hypotheek. Wij kunnen je helpen. Niet alleen met goed hypotheekadvies. Onze financieel adviseurs weten ook wat er precies nodig is op het gebied van duurzaamheid om er ook hypotheektechnisch op vooruit te gaan.

Ja, ik wil graag meer weten

Met een duurzaam nieuwbouwhuis bespaar je geld op twee manieren

Een nieuwbouwhuis moet voldoen aan veel eisen ten aanzien van de materialen, techniek en bouwmethode. Geen gasaansluiting is de basis en je zou denken dat zonnepanelen de volgende stap zijn, maar dat is niet zo. Tegenwoordig wordt eerst goed gekeken naar de mogelijkheden om te verduurzamen door het huis uitzonderlijk goed te isoleren en het huis gunstig te positioneren ten opzichte van de zon. Warmte die je niet verliest, hoef je ook niet toe te voegen en als het binnen niet te warm wordt, hoef je niet te koelen. Alle energie die je vervolgens nog nodig hebt, kan mogelijk wel via zonnepanelen verkregen worden. Dat scheelt enorm in je energieverbruik en is dus heel duurzaam. Bij een duurzaam nieuwbouwhuis verstook je minder, wat scheelt in de energierekening. Daarbij zijn je maandlasten lager door de rentekorting in je hypotheek! Win-win.

Duurzaamheid betekent vaak ook dat je meer kunt lenen

Wist je dat je als koper of huiseigenaar een hogere hypotheek kunt krijgen? De extra hypotheek komt beschikbaar als je facturen overlegt. Daarmee wordt voorkomen dat geld dat bedoeld is voor duurzaamheid aan andere zaken wordt uitgegeven. We leggen je graag persoonlijk uit hoe het werkt en welke voorwaarden er zijn. Hieronder vast in het kort de bedragen die op de site van de Rijksoverheid worden vermeld.

  • Je kunt maximaal € 9.000 extra lenen als je een energiezuinige woning koopt of energiebesparende maatregelen treft, zoals: zonnepanelen, dakisolatie of een warmtepomp.
  • Koop je een zogenaamde Nul-Op-de-Meterwoning, dan kun je € 25.000 extra lenen. Let op! Nul-op-de-meter-woning is niet hetzelfde als een energieneutrale woning. We leggen je graag het verschil uit tijdens ons gesprek.
  • Koop je een huis met een energie-index of een energieprestatiecoëfficiënt gelijk aan of lager dan nul? Dan kun je in 2023 een bedrag van € 15.000 extra lenen.

Wil je meer weten over hoe je duurzaamheid in kunt zetten voor lagere maandlasten of meer hypotheekruimte? Neem dan gelijk contact met ons op of vul het formulier in, zodat wij een afspraak met jou in kunnen plannen. Doe je voordeel met een duurzaam huis. Woon straks comfortabel en geniet van lagere maandlasten.

Vraag een gratis gesprek met een adviseur aan!

Interesse in een gratis gesprek? Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Bel ons!
Houten 030 637 55 66
Maarssen 0346 712 008
Nieuwegein 030 603 13 00
Utrecht 030 275 90 40
Vianen 0347 751 170
Vianen – GeldXpert 030 600 82 33
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 030 677 47 00

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Houten 0613352703
Maarssen 0622346429
Nieuwegein 0613482617
Utrecht 0622868449
Vianen 0657035078
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 0639373300