Net wat meer financiële ruimte met een starterslening

 


 

Een starterslening is voor mensen die nog nooit eerder een hypotheek hebben gehad. De gemeente Utrecht geeft geen startersleningen uit, maar de gemeente Nieuwegein, Stichtse Vecht en Vijfheerenlanden (Vianen) wel. Hoe werkt het precies, waar moet je aan voldoen en hoeveel kun je lenen? Goede kans dat je dat allemaal wilt weten. GeldXpert weet precies wat de regels en voorwaarden zijn en wij vinden het leuk om je dit allemaal uit te leggen. Want met deze informatie kun je wellicht eindelijk een hypotheek afsluiten en je eerste huis kopen! Je kunt gelijk het formulier invullen, dan hoor je snel van ons. Of lees even verder, want op deze pagina leggen we uit wat een starterslening is en hoe jij daar je voordeel mee kunt doen.

Wat is een starterslening?

Een starterslening is een bedrag dat je van de gemeente leent. Het is een aparte lening naast je hypotheek waarvan de rente voor 15 jaar vaststaat. De eerste 3 jaar betaal je geen rente of aflossing, Met de starterslening kun je misschien wél de woning kopen die je op het oog hebt, want de starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en de hypotheek die je maximaal kunt krijgen. De maximale hoogte van de starterslening bedraagt 20% van de verwervingskosten bepaald maximum (dat verschilt per gemeente). Weet jij wat je aan hypotheek kunt krijgen en heb je een huis gezien dat net wat duurder is, dan kan dit de oplossing zijn.

Laat ons je helpen om het snel uit te zoeken

Waar moet je aan voldoen om voor een starterslening in aanmerking te komen?

Aan deze voorwaarden moet je voldoen om in aanmerking te komen voor een starterslening. Kun je alle vragen met JA antwoorden, neem dan contact met ons op. Dan gaan we gelijk voor je kijken wat er allemaal mogelijk is.

  1. Woon je in Nieuwegein, Stichtse Vecht of Vianen?
  2. Sta je op dit moment minimaal één jaar ingeschreven in de Basis Registratie Personen (BRP) van Nieuwegein?
  3. Ben je minimaal 18 jaar?
  4. Ben jij of je eventuele partner niet eerder in het bezit geweest van een koopwoning?

Overweeg je je eerste huis te kopen? Maak gebruik van een starterslening

Er zijn wel wat voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de starterslening. De hypotheek moet verstrekt worden onder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat betekent dat het bedrag waarvoor je het huis aankoopt niet hoger mag zijn dan het maximum volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. De NHG-norm wordt jaarlijks aangepast, dus check even de site of vraag het ons! Houd er rekening mee dat je in het totaal onder de NHG-grens moet blijven. Dus inclusief alle bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting, renteverlies tijdens bouw, notariskosten, makelaarskosten en afsluitkosten voor de lening. Misschien heb je eigen geld, dan mag je deze kosten eventueel ook zelf betalen en kun je meer hypotheek krijgen.

Wil je meer informatie over een starterslening?

Vind je het ingewikkeld en wil je liever dat iemand in een persoonlijk gesprek uitlegt hoe alles werkt, waar je op moet letten én bovenal wat jouw mogelijkheden zijn? Dan helpen we je graag. Samen maken we jouw woondromen waar. GeldXpert is een onafhankelijke partij die met grote banken en allerlei andere hypotheekverstrekkers samenwerkt. Daardoor is de kans groter dat wij een partij vinden die jou de hypotheek wil verstrekken die je nodig hebt.

Ja, ik wil graag advies en uitleg!

Vraag een gratis gesprek met een adviseur aan!

Interesse in een gratis gesprek? Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Bel ons!
Houten 030 637 55 66
Maarssen 0346 712 008
Nieuwegein 030 603 13 00
Utrecht 030 275 90 40
Vianen 0347 751 170
Vianen – GeldXpert 030 600 82 33
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 030 677 47 00

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Houten 0613352703
Maarssen 0622346429
Nieuwegein 0613482617
Utrecht 0622868449
Vianen 0657035078
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 0639373300