Financiële check

 


 

Ben jij ook al gevraagd om een financiële check te doen? Het komt steeds vaker voor. Maar wanneer moet je dit nu precies doen? Waarom is het belangrijk voor de verkopende partij en wat heb je er zelf aan? Op deze pagina geven we je antwoord op de vier meestgestelde vragen rondom de financiële check. Lees het op je gemak door of vraag gelijk een financiële check aan. Die is bij ons gratis en verplicht je tot niets. GeldXpert kan je snel meer duidelijkheid geven, zodat je sterker in je onderhandeling staat of je de nieuwbouwwoning eerder toegewezen krijgt.

financiele-check-geldxpert

Wat is een financiële check?

Een financiële check toont aan hoe je er financieel voor staat. Vergis je niet, het is geen hypotheekaanvraag of inkomensverklaring. Een financiële check wordt ook weleens een hypotheekverklaring of haalbaarheidstoets genoemd. Met een financiële check of hypotheekverklaring van een hypotheekverstrekker wordt duidelijk of je de woning en bijkomende kosten kunt betalen. Vaak wordt een financiële check gevraagd als je je inschrijft voor een bouwnummer in een nieuwbouwproject.

Waarom wordt een financiële check gevraagd?

De woningmarkt staat op dit moment onder spanning. Bij een nieuwbouwplan komen vaak veel meer inschrijvingen binnen dan de woningen die beschikbaar zijn. Met een financiële check kan de verkopende partij een schifting maken. Alleen mensen van wie uit de financiële check blijkt dat zij de woning daadwerkelijk kunnen kopen, worden meegenomen in de loting of toewijzing. Kortom, met een financiële check maak je meer kans om je droomhuis te bemachtigen.

Wat heb je zelf aan een financiële check?

Heb jij belangstelling voor een nieuwbouwplan en weet je dat de verkoop binnenkort start, wacht dan niet langer en laat vast een financiële check doen. Dan kun je op het moment dat alle tekeningen en prijzen bekend zijn je volledig richten op het maken van een keuze en hoef je je niet meer druk te maken om de financiën. Bijkomend voordeel is dat de financiële check ook duidelijkheid biedt voor jezelf in welke prijscategorie je kunt zoeken. Voorkom teleurstelling en vraag nu gelijk de financiële check aan. De aanvraag is bij GeldXpert gratis en verplicht je tot niets.

Is er ook een financiële check nodig bij het kopen van een bestaand huis?

Hoewel een financiële check vooral wordt gevraagd bij het inschrijven op een nieuwbouwwoning kan het ook handig zijn om een financiële check te laten doen als je een bestaande woning wilt kopen. Door dit document te overleggen bied je de verkopende partij de zekerheid dat ze in zee gaan met een koper die de hypotheek ook daadwerkelijk rond kan krijgen. De zekerheid van een financiële check kan in deze tijd net de doorslag geven waarom een verkoper jou de woning gunt boven een andere partij met hetzelfde bod.

Bel als je meer wilt weten over onze gratis financiële check

Als het goed is, ben je na het lezen van deze informatie wat wijzer geworden. Wil je nog meer weten, dan staan we voor je klaar. Bij GeldXpert werkt een enthousiast team van ervaren financieel adviseurs. We hebben er plezier in om jou te helpen woondromen waar te maken. Met de aanvraag van een financiële check is de eerste stap in de goede richting gezet.

De voordelen van een financiële check voor je op een rij.

  1. Je geeft de verkoper van een bestaand huis zekerheid dat je het huis kunt betalen.
  2. Je weet zelf wat je kunt financieren.
  3. Je krijgt voorrang bij de toewijzing in een nieuwbouwproject als er meer gegadigden zijn.
  4. Je kunt je tijdens de zoektocht focussen op waar en hoe je wilt wonen en hoeft je even geen zorgen te maken om de financiën.

Vraag een gratis gesprek met een adviseur aan!

Interesse in een gratis gesprek? Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Bel ons!
Houten 030 637 55 66
Maarssen 0346 712 008
Nieuwegein 030 603 13 00
Utrecht 030 275 90 40
Vianen 0347 751 170
Vianen – GeldXpert 030 600 82 33
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 030 677 47 00

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Houten 0613352703
Maarssen 0622346429
Nieuwegein 0613482617
Utrecht 0622868449
Vianen 0657035078
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 0639373300