Hypotheek verhogen

 


 
Overweeg je je overwaarde te gebruiken door je hypotheek te verhogen? Dan helpen onze ervaren financieel adviseurs je daar graag bij. Het verhogen van een hypotheek kan gunstig zijn. Het kan zijn dat je het geld wilt gebruiken om uit te bouwen, je woning te upgraden of je huis te verduurzamen? Er zijn ook steeds meer mensen die hun hypotheek verhogen, omdat ze een schenking willen doen of een auto gaan kopen. Je kunt het geld zelfs gebruiken om een mooie reis te maken. Voor elke vraag heeft GeldXpert een passende oplossing en kunnen we je exact uitleggen wat de financiële en fiscale consequenties zijn.

Hypotheek verhogen voor een schenking aan je kind

Gaat het je financieel goed? Dan kun je overwegen om de overwaarde in je huis te verzilveren en dit geld aan de kinderen te schenken. Een betere start kun je ze niet geven. Als ouders mag je voor het huis van je kind(eren) een eenmalige belastingvrije schenking doen van maximaal € 106.671,-. Het geld dat je schenkt, kan gebruikt worden voor de aankoop van een woning of een verbouwing. Hoe je dit het best kunt regelen en wat er komt kijken bij het verhogen van je hypotheek vertellen we graag in een duidelijk, vrijblijvend gesprek. Eén gesprek en je weet precies waar je aan toe bent.

Hypotheek verhogen om leuke dingen te doen

Er wordt weleens gedacht dat je je overwaarde van je huis altijd moet benutten voor je huis. Dat is niet zo. Je mag het geld gebruiken waarvoor je wilt. Het heeft alleen wel fiscale consequenties. Hypotheekrente van het leningdeel dat je gebruikt voor consumptieve doeleinden is fiscaal niet aftrekbaar. Wil je weten hoe dit precies zit, hoeveel overwaarde je hebt, wat je allemaal met dat geld kunt doen én wat dan je nieuwe maandlasten worden? Na een kort, vrijblijvend gesprek kunnen we je daar snel antwoord op geven en weet je waar je aan toe bent. Onze financiële experts kijken altijd verder dan het hier en nu, zodat je ervan verzekerd bent dat je in de toekomst goed zit.

Wat komt erbij kijken als ik mijn hypotheek verhoog?

Ga ervan uit dat je bij het verhogen van je hypotheek opnieuw alles moet overleggen. Ook al betaal je elke maand keurig netjes je hypotheek, toch wil de bank of hypotheekverstrekker weten hoe de huidige situatie is. De hypotheekverstrekker wil je inkomen weten en het huis moet getaxeerd worden om de exacte marktwaarde vast te stellen. In principe is er geen sprake van boeterente, omdat het verhogen van een hypotheek in een 2e leningdeel ‘gegoten’ kan worden. Maar misschien is het juist wel slim om alles over te sluiten en heb je straks geld in handen én een lagere maandlast. Je kunt ervan uitgaan dat wij alles onder de loep nemen en je het best passende voorstel doen.

Vraag gewoon eens om advies, dat verplicht je tot niets

Alles in huis voor het zorgeloos verhogen van je hypotheek

Doordat GeldXpert onderdeel is van De Keizer makelaarsgroep is het makkelijk schakelen én kunnen we je volledig ontzorgen als je je hypotheek wilt verhogen. Van een goed advies tot de taxatie en alles wat er komt kijken bij het regelen van de hypotheekverhoging. Ons ervaren team schept er plezier in om klanten te ontzorgen en dromen waar te maken.

8 redenen om je hypotheek te verhogen 

  1.  Verbouwen van je huis
  2.  Uitbouw woning
  3.  Verduurzamen van je huis
  4.  Belastingvrije schenking aan je kind voor een huis
  5.  Wereldreis
  6.  Nieuwe auto of camper
  7.  Vakantiehuis
  8.  Oudedagsvoorziening

Vraag een gratis gesprek met een adviseur aan!

Interesse in een gratis gesprek? Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Bel ons!
Houten 030 637 55 66
Maarssen 0346 712 008
Nieuwegein 030 603 13 00
Utrecht 030 275 90 40
Vianen 0347 751 170
Vianen – GeldXpert 030 600 82 33
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 030 677 47 00

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Houten 0613352703
Maarssen 0622346429
Nieuwegein 0613482617
Utrecht 0622868449
Vianen 0657035078
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 0639373300