Ameide – Tuinhof Ameide
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto 6
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto 5
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto 4
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto 8
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto 3
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto 7
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto 2
Ameide – Tuinhof Ameide
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto 6
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto 5
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto 4
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto 8
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto 3
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto 7
Ameide – Tuinhof Ameide – Foto 2

Ameide – Tuinhof Ameide

50 m2 - 183 m2 wonen

126 m2 - 280 m2 perceel

€ 217.500,- tot € 725.000,-

Kan ik dit huis betalen? Wat worden mijn maandlasten?

Deel met je vrienden

Volledige omschrijving

IN VERKOOP! | Werkzaamheden bouwrijp maken gestart!

Het is zover: Tuinhof te Ameide is in verkoop! Je interesse kenbaar maken en digitaal inschrijven is mogelijk middels jouw persoonlijke account, welke is aan te maken op de projectwebsite (tuinhofameide.nl). Tevens kun je daar alle verkoopdocumentatie voor de woningen terugvinden.

Stel je voor… Een natuurlijk hofje waar groen wonen en ontmoeting centraal staan; een autovrij woonhof waar verschillende dorpsgenoten samenleven – als goede buren. Fraaie, duurzame woningen met zadeldaken van geïntegreerde zonnepanelen, zij aan zij rond een groene binnentuin waar flora en fauna floreren; hier is ruimte voor dagelijkse praatjes, samen snoeien in de tuin, gezamenlijk tuinieren in de gedeelde moestuin en heerlijk spelen in de natuur. In Ameide kan deze droom werkelijkheid worden!

Project.
Tuinhof Ameide is een groen buurtje met een eigen, afgezonderde ruimtelijke structuur. Omsloten door een robuuste groene zoom, maar toch open en vriendelijk richting de omliggende wijken.

Hart van de Tuinhof Ameide vormt de groene binnentuin, die zowel een hof is als een tuin. Alle woningen zijn direct of indirect met deze hof verbonden – deels via de hoofdentree van de woning, en deels via de tuin. Bij de entrees aan de tuinzijde is een overgangszone ontworpen met vlonders, een tuinbank en een halfhoge, groene erfafscheiding met pergola. De woningen die met de voorzijde aan de tuin zijn georiënteerd, hebben vlonders, pergola’s en riante puien zodat ook hier zitplekjes ontstaan en contact van binnen naar buiten wordt versterkt.

De woningen in Tuinhof Ameide zijn zogenaamde Nul-Op-de-Meter-woningen. Zij wekken zelf energie op met als resultaat een heel lage energierekening. Zo biedt Tuinhof Ameide je een heerlijke, duurzame en groene plek om te wonen.

Locatie.
Tussen Utrecht en Gorinchem ligt een landschap dat zich niets lijkt aan te trekken van de drukte van het hart van het land. In dit polderlandschap ervaar je nog uitgestrekte vergezichten over land of rivier de Lek die zich in ieder seizoen anders aan jou presenteren. Wonen in deze omgeving betekent permanent genieten.

De eerste tekenen van een plek die later aangeduid zou worden als Ameide dateren alweer van ruim duizend jaar geleden. Op hoger gelegen delen in de Rijndelta werden nederzettingen gebouwd. Door de strategische ligging groeide het dorp uit tot een pleisterplaats voor handelaren en kooplui. Dankzij deze functie kreeg Ameide door Floris V in 1277 stadsrechten, dat het ruim twee eeuwen later echter weer verloor tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten.

Tegenwoordig wordt nog steeds liefdevol gesproken over ‘het stedeke’ Ameide. En niet zonder reden, want de dorpskern bevat prachtige historische gebouwen die getuigen van een rijk verleden, zoals het stadhuisje uit 1644 en de patriciërswoningen aan de Voorstraat.
Naast deze historie springt natuurgebied de Zouweboezem in het oog, gelegen in de directe omgeving van het dorp. Dit moeraslandschap, dat is ontstaan dankzij bloei van griend- en rietteelt, is één van de belangrijke kleine vogelgebieden van Nederland en trekt een grote variatie aan water- en moerasvogels.

Nu is het nog de oude locatie van basisschool de Kandelaar. Over een jaar is het een natuurrijke wijk: Tuinhof Ameide. Een wijk waar je kunt leven, ontspannen, samen tuinieren, wonen en boodschappen doet voor de buren.

Meer lezen Minder

Heb je vragen over dit project?

Neem contact op met
Vestiging

Nieuwegein

Meer informatie over dit project of toekomstig nieuwbouw aanbod?

Onze nieuwbouw kanjers helpen je graag! Vertellen je meer over dit project én kunnen je informeren over vergelijkbare (toekomstige) projecten.