Verhuisadvies Senior

 


Goede kans dat jij jezelf helemaal nog niet ziet als senior. Je staat nog midden in het leven. Je bent fit, reislustig en hebt het goed voor elkaar. Alleen je huis ‘past’ niet meer zo goed. De tuin vraagt veel onderhoud, er staan kamers leeg en met het oog op de toekomst is gelijkvloers wonen misschien wel fijn. De Keizer makelaarsgroep helpt je graag met een goed verhuisadvies. Te beginnen met het stappenplan dat hieronder staat. Maar misschien nog wel leuker: we ontmoeten je graag, zodat we kunnen vertellen hoe we je fullservice van A tot Z kunnen adviseren en ontzorgen. Eén betrouwbare partij die al 50 jaar hoog staat aangeschreven in de regio Utrecht.

Wat is mijn huis waard?

Goede kans dat je een koopwoning hebt en dat daar de nodige overwaarde in zit. Hoeveel overwaarde je hebt, bepaalt in grote mate hoeveel je kunt lenen. Begin dus altijd met het laten uitvoeren van een waardebepaling van je huis. Dat doen we gratis voor je. We doen onderzoek naar de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt en natuurlijk komen we ook bij je thuis. Dan nemen we alles op ons gemak met je door, zodat je precies weet waar je staat en wat je kunt doen. We kunnen ons heel goed voorstellen dat verhuizen en je vertrouwde huis achterlaten een grote stap is. Graag nemen we je het werk en de zorg uit handen.

Ik wil graag een gratis waardebepaling

Hoe kom ik er achter wat ik kan lenen?

Nu je weet wat je huis waard is, is het tijd voor een gesprek met een hypotheekadviseur. Hij of zij zoekt uit hoeveel financiering mogelijk is. Met deze informatie kun je je zoekrange bepalen en kom je niet voor teleurstellingen te staan. Eventueel kun je online berekenen wat je kunt lenen, maar dat betreft altijd een indicatie. Handig, maar zeker geen waterdicht systeem. Ons advies is: laat een hypotheekadviseur een financiële check doen. Begin je reis met een goed adviesgesprek.

Ik wil weten wat ik kan lenen!

Heeft een aankoopmakelaar nut?

Natuurlijk kun je zelf op Funda zoeken en langs de etalages van makelaars struinen en op die manier een huis vinden dat aan je wensen voldoet. Maar als het op bezichtigen en onderhandelen aankomt, wordt het lastiger. Een aankoopmakelaar helpt je bij de zoektocht naar een droomhuis, gaat mee naar bezichtigingen, onderhandelt voor je en checkt het koopcontract op kleine lettertjes. Doordat we marktkennis hebben en weten waar we op moeten letten ten aanzien van technische en juridische zaken, kun je al je zorgen loslaten. Het fijne aan een aankoopmakelaar is dat wij altijd scherp blijven, terwijl jij ondertussen met een gerust hart weg kunt dromen. Een aankoopmakelaar verdient zichzelf terug. Echt!

Ik wil graag een aankoopmakelaar!

Wat is er te koop?

Je weet wat je kunt lenen en je weet of je een aankoopmakelaar in de arm neemt. In dat laatste geval stuurt de aankoopmakelaar je aanbod toe dat binnen jouw zoekrange valt. Daarnaast kun je zelf op Funda kijken óf op onze site. We hebben bestaande bouw en nieuwbouw en doordat we zo groot zijn, is ons aanbod heel uitgebreid. We adviseren ook om aan vrienden, familie en kennissen te laten weten dat je verhuisplannen hebt. Onze ervaring leert dat je daarmee je zoekrange enorm verrijkt. Op onze aanbodpagina kun je filteren, zodat alleen de huizen verschijnen die aan jouw wensen voldoen. Succes!

Klik gelijk door naar het aanbod

Een huis bezichtigen, hoe werkt dat?

Spannend! Je hebt een huis gezien dat je mooi vindt en potentie heeft. Kom in actie en plan een bezichtiging in. Als je een aankoopmakelaar van De Keizer hebt, gaat hij of zij met je mee. Kijk lekker rond en voel vooral of dit de plek is waar je jezelf ziet wonen. Wij checken de technische staat van het huis en doen vooraf onderzoek naar de verkoopgeschiedenis van het huis en de buurt. Natuurlijk hoor je alles, zodat je weloverwogen een besluit kunt nemen. Tip! Als je geen aankoopmakelaar hebt, vraag dan altijd iemand anders mee. Twee zien meer dan één.

Ik wil meer weten over het nut van een aankoopmakelaar

Dit huis wil ik kopen! Wat bied ik?

Tegenwoordig is het niet meer zo dat een huis te koop staat voor een prijs en dat je een bod uitbrengt en daarmee in onderhandeling bent. Vaak is het zo dat meerdere mensen een bod uitbrengen en dat degene met het beste bod en de meest gunstige voorwaarden de koop gegund wordt. Superbelangrijk dus dat je hoog genoeg biedt zonder de hoofdprijs te betalen. Onze aankoopmakelaar kan je hier goed over adviseren door je meer te vertellen over de marktwaarde van het huis.

Help mij met het uitbrengen van een bod

Koopcontract tekenen

Je hebt geluk. Jouw bod is geaccepteerd en je kunt het huis kopen. Tijd om de koopovereenkomst op te maken. Onze tip! Let goed op welke bepalingen de verkopende partij hierin heeft opgenomen en check ook goed of jouw voorbehoud van bijvoorbeeld financiering en bouwkundige keuring juist geformuleerd zijn. Dit kan best lastig zijn, maar geen zorgen. We helpen je hier graag bij als je een aankoopmakelaar van ons in de arm hebt genomen. Wij lezen alles goed door en wijzen jou op bijzonderheden. Geen aankoopmakelaar? Vraag aan iemand met kennis van zaken om even mee te lezen. Dan weet je zeker dat je een goede koop sluit.

Twee zien meer dan één

Financiering regelen

Nu de koop gesloten is, moet je de financiering gaan regelen. In het koopcontract staat hoeveel weken je hiervoor de tijd hebt. De tijd vliegt, dus pak door. Als het goed is, heb je al een financieel adviseur gesproken en dit is het moment dat je hem of haar weer benadert met de concrete vraag: ik wil graag een hypotheek afsluiten. Duik de computer of kast in om alle gevraagde stukken te verzamelen. Dat is veel werk, maar de bank wil graag zekerheid. Met deze stukken gaat de hypotheekadviseur een offerte bij een bank opvragen. De Keizer makelaarsgroep heeft een eigen hypotheekafdeling die heel ervaren is in het helpen van starters. Doe er je voordeel mee.

Ik wil graag een hypotheek afsluiten

Kunnen jullie mijn huis taxeren?

Als wij je hebben bijgestaan als makelaar mogen wij je huis niet taxeren. Maar gelukkig hebben we een goed netwerk van experts, dus een belletje naar ons kantoor is voldoende om alles te regelen. De bank heeft een taxatierapport van het huis nodig dat je hebt gekocht. In het taxatierapport wordt de officiële waarde vastgesteld. Dit is voor de bank belangrijk, omdat dit ze het inzicht geeft of de waarde van het huis in verhouding staat tot hetgeen je wilt financieren.

Ik wil graag een gevalideerd taxatierapport

Naar de notaris

Alles is geregeld! Het koopcontract is getekend, de financiering geregeld en je hebt een opstalverzekering afgesloten. Tijd om naar de notaris te gaan en alles officieel te maken en de sleutel tot jouw droomhuis in ontvangst te nemen. Op de dag van de overdracht ga je naar de notaris. Vooraf loop je nog een keer een rondje door het huis dat je gekocht hebt en check je of het huis in de staat verkeert zoals jij het gekocht hebt. Bij de notaris teken je voor de eigendomsoverdracht. Meestal vindt hier gelijk ook het ondertekenen van de hypotheekstukken plaats.

Zijn je verzekeringen op orde?

Goede kans dat je je al verzekerd hebt. Maar is dit allemaal nog op orde? Ben je niet over- of onderverzekerd? Het moment dat je een huis koopt, is hét moment om de verzekeringen ook eens onder de loep te nemen. De verzekeringsadviseur van De Keizer makelaarsgroep kan je helpen een keuze te maken én regelt alles voor je.

Ik wil graag meer weten over een woonhuisverzekering

Hoera!
Je hebt de sleutel. Gefeliciteerd. We wensen je heel veel woonplezier.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Bel ons!
Houten 030 637 55 66
Maarssen 0346 712 008
Nieuwegein 030 603 13 00
Utrecht 030 275 90 40
Vianen 0347 751 170
Vianen – GeldXpert 030 600 82 33
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 030 677 47 00

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Houten 0613352703
Maarssen 0622346429
Nieuwegein 0613482617
Utrecht 0622868449
Vianen 0657035078
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 0639373300