Verhuisadvies Empty Nester

 


Zijn de kinderen de deur uit? Dat is altijd even wennen, maar er breekt ook weer een mooie tijd aan. Die van ruimte voor jezelf. Hoe ga je die invullen? Ga je reizen, een nieuw vak leren of misschien wel verhuizen? Veel van onze klanten melden zich als de kinderen al een tijdje de deur uit zijn. Die kamers boven staan maar leeg, zonde toch! Ze willen om zich heen gaan kijken en nieuwe dromen verwezenlijken. Dat kan meestal vrij makkelijk, want vaak heeft het huidige huis veel overwaarde, waardoor je je horizon aanzienlijk kunt verbreden. Je kunt luxer wonen, meer de binnenstad opzoeken of juist kiezen voor een huisje op een heel rustige plek. We zijn heel benieuwd naar jouw woondromen. Dus bel vooral als je je in deze bijzondere periode door een ervaren makelaar wilt laten bijstaan. Dit stappenplan geeft je een idee van de reis die je gaat maken.

Ga je je huidige woning verkopen?

Het besluit is gevallen, je wilt verhuizen. Maar wat zou de huidige woning waard zijn en hoe werkt het in verkoop brengen van je huis eigenlijk? Op al deze vragen kunnen we je in één gesprek antwoord geven. De makelaar komt bij je thuis en doet een gratis waardebepaling van je huis. Natuurlijk leggen we uit wat onze tarieven zijn en hoe wij de verkoop van jouw huis tot een succes maken. Eén ding is zeker met een makelaar van De Keizer verkoop je zorgeloos je woning tegen de meest gunstige prijs en voorwaarden.

Ik wil graag advies en een gratis waardebepaling

Hoe ziet de financiële toekomst eruit?

Nu je weet wat je huis waard is, kun je in gesprek met een financieel adviseur. Binnen De Keizer hebben we hier een eigen afdeling voor, dus een afspraak is zo voor je ingepland. De hypotheekadviseur kijkt wat je kunt lenen, maar misschien nog wel belangrijker, hij kijkt naar de maandlasten. Want wonen is fijn, maar er moet ook geld overblijven om te genieten van het leven. Jouw wensen zijn voor de hypotheekadviseur het startpunt voor een maatwerkadvies.

Ik plan graag een afspraak in

Op zoek naar een nieuw huis

Nu je weet wat je maandelijks wilt besteden, is ook bekend in welke prijsrange je kunt gaan zoeken naar een nieuw huis. Dat kan koop of huur zijn. De Keizer heeft een uitgebreid aanbod van koop- en huurwoningen. Neem vooral eens een kijkje en ontdek of er wat tussen zit. Vergeet niet dat dit het actuele aanbod is, elke dag komen er nieuwe woningen bij.

Bekijk het huidige aanbod

Start je reis met een aankoopmakelaar

Als je besluit een nieuw huis te kopen, is een aankoopmakelaar het overwegen waard. Deze makelaar verdient zichzelf terug door je te ontzorgen én door de kennis van de markt. Een aankoopmakelaar helpt je bij de zoektocht naar een droomhuis, gaat mee naar bezichtigingen, onderhandelt voor je en checkt het koopcontract op kleine lettertjes. Door onze marktkennis weten we zowel technisch als juridisch waar je op moet letten.

Ik wil meer weten over een aankoopmakelaar

Laat je bijstaan bij een bezichtiging

Tijdens je zoektocht ben je op een huis gestuit dat aan al je verwachtingen lijkt te voldoen. Je plant een bezichtiging in en gaat het huis bekijken. Als je een aankoopmakelaar van ons hebt, gaat hij of zij met je mee. Jij krijgt alle ruimte om weg te dromen en je gevoel de hoofdrol te geven. Wij checken de technische staat van het huis en doen vooraf onderzoek naar de verkoopgeschiedenis van het huis en de buurt. Achteraf bespreken we alles met elkaar, zodat je weloverwogen een keuze kunt maken.

Help mij met het uitbrengen van een bod

Koopcontract tekenen

Als jij en de verkopende partij het eens zijn, wordt de koopovereenkomst opgemaakt. Tijd om te tekenen! Maar eerst is het zaak om alles goed door te nemen. Dat kun je zelf doen of wij doen het voor je als je hebt gekozen voor een aankoopmakelaar. Wij lezen alles goed door en wijzen jou op bijzonderheden. Tip! Let goed op welke bepalingen de verkopende partij hierin heeft opgenomen en check ook goed of jouw voorbehoud van bijvoorbeeld financiering en bouwkundige keuring juist geformuleerd zijn.

Hulp bij de aankoop van een huis, zo werkt dat

Hypotheek aanvragen

Als het goed is, heb je al eens een gesprek gehad met een hypotheekadviseur. Als dat contact bevallen is, bel je hem of haar zodra het koopcontract getekend is. Vanaf dat moment heb je een aantal weken de tijd om je financiering te regelen. De adviseur zal je om diverse stukken vragen waarmee bij de bank een offerte aangevraagd wordt. Als de offerte binnen is, heb je de zekerheid dat de bank akkoord is met de aanvraag. De Keizer makelaarsgroep heeft een eigen hypotheekafdeling die heel ervaren is in het helpen van starters. Vraag gerust om advies.

Ik wil graag advies over mijn hypotheek

Kunnen jullie mijn huis taxeren?

Voor het afsluiten van een hypotheek heb je en taxatierapport nodig. De Keizer makelaarsgroep is een zeer ervaren taxateur. Als wij jouw aankoopmakelaar niet zijn, kunnen we een taxatie voor je verzorgen. Snel en deskundig! Onze rapporten worden door alle banken geaccepteerd. Als wij je helpen als aankoopmakelaar benaderen we iemand uit ons netwerk om de taxatie voor je te doen. Zorgeloos kopen en verkopen doe je immers via De Keizer.

Ik wil graag een gevalideerd taxatierapport

Alles officieel maken bij de notaris

De dag dat je de sleutel van je nieuwe huis krijgt, heet de dag van de overdracht. Bij de notaris teken je voor de eigendomsoverdracht. Meestal vindt hier gelijk ook het ondertekenen van de hypotheekstukken plaats. Voordat je naar de notaris gaat, check je nog met de makelaar of het huis in de staat verkeert waarin je het gekocht hebt. Na tekenen ontvang je de sleutel en mogen we je feliciteren.

Goed geregeld

De Keizer makelaarsgroep heeft een eigen verzekeringsadviseur. Wil je advies over je verzekeringen ten aanzien van je huis? Eén belletje is voldoende om alles te laten checken en jezelf ervan te verzekeren dat je niet voor negatieve verrassingen komt te staan. De Keizer makelaarsgroep kan je helpen een keuze te maken én regelt alles voor je.

Ik wil graag meer weten over een woonhuisverzekering

Hoera!
Je hebt de sleutel. Gefeliciteerd. We wensen je heel veel woonplezier.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Bel ons!
Houten 030 637 55 66
Maarssen 0346 712 008
Nieuwegein 030 603 13 00
Utrecht 030 275 90 40
Vianen 0347 751 170
Vianen – GeldXpert 030 600 82 33
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 030 677 47 00

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Houten 0613352703
Maarssen 0622346429
Nieuwegein 0613482617
Utrecht 0622868449
Vianen 0657035078
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 0639373300