Verhuisadvies Starter

 


Je woont nog thuis of huurt op dit moment een huis en je wilt gaan kopen. Leuk! Maar wat komt er nu precies bij kijken? Waar begin je, hoeveel kun je lenen en is het slim om een aankoopmakelaar in de arm te nemen? De Keizer makelaarsgroep heeft al veel starters mogen begeleiden van hun woondroom naar een droomhuis. Dat kan ons team als geen ander, omdat we een fullservicemakelaar zijn. Van een taxatie tot een goed hypotheekadvies en hulp bij de aankoop, we hebben het allemaal in huis. Fijn, want zo heb je een vertrouwd aanspreekpunt dat je persoonlijk kent. In onderstaande klantreis kun je zien wat je allemaal te wachten staat en geven we handige tips.

Wat kan ik lenen?

Voor je je zoektocht start, raden we je aan te onderzoeken wat je precies kunt lenen. Met deze informatie kun je je zoekrange bepalen en kom je niet voor teleurstellingen te staan. Je kunt via allerlei online tools aan de hand van je inkomen berekenen wat je maximale hypotheek is. Handig, maar zeker geen waterdicht systeem. Ons advies: laat een hypotheekadviseur een financiële check doen. Handig voor jezelf én als je een nieuwbouwhuis koopt vaak zelfs verplicht om te overleggen als je je inschrijft op een bouwnummer. Wacht niet langer en begin je reis met een goed adviesgesprek.

Ik wil weten wat ik kan lenen!

Wat doet een aankoopmakelaar voor mij?

Een aankoopmakelaar helpt je bij de zoektocht naar een droomhuis, gaat mee naar bezichtigingen, onderhandelt voor je en checkt het koopcontract op kleine lettertjes. Doordat we marktkennis hebben en weten waar we op moeten letten ten aanzien van technische en juridische zaken kun je al je zorgen loslaten. Wij adviseren je in de hoogte van het bod, wij blijven scherp als jij je hart verliest en wij zorgen ervoor dat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Een aankoopmakelaar verdient zichzelf terug. Echt!

Ik wil graag een aankoopmakelaar!

Wat is er te koop?

Nu je weet wat je kunt lenen, begint de zoektocht. Ben je op zoek naar een appartement of een eengezinswoning en wil je graag in de binnenstad wonen of liever in een dorp of buitenwijk? En heb je al eens gedacht aan nieuwbouw? Dat is een heel duurzame keuze. Doordat De Keizer zo groot is, hebben we een groot aanbod van bestaande woningen en nieuwbouwwoningen. Op onze aanbodpagina kun je filteren, zodat alleen de huizen verschijnen die aan jouw wensen voldoen. Succes!

Klik gelijk door naar het aanbod.

Slim bezichtigen doe je zo

Heb je een huis gevonden dat aan jouw wensen lijkt te voldoen, dan plan je een bezichtiging in. Als je een aankoopmakelaar van ons hebt, gaat hij of zij met je mee. Het enige wat je dan hoeft te doen is je hart verliezen en wegdromen. Wij checken de technische staat van het huis en doen vooraf onderzoek naar de verkoopgeschiedenis van het huis en de buurt. Deze informatie delen we met je, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Als je geen aankoopmakelaar hebt, vraag dan een ervaren vriend of familielid om mee te gaan, vraag de verkopend makelaar om de technische staat van het huis en let zelf goed op gebreken.

Ik wil meer weten over het nut van een aankoopmakelaar

Verliefd! Wat bied ik?

Heeft het huis alles wat je zoekt en zie je jezelf hier al wonen? Dan is het nu tijd om een bod uit te brengen. Tegenwoordig ben je vaak niet de enige belangstellende en moet je dus zo bieden dat je de hoogste bieder bent zonder dat je de hoofdprijs betaalt. Best lastig als leek, want hoe bepaal je naast gevoelswaarde de marktwaarde van een huis? Wij kunnen je hierbij adviseren als je een aankoopmakelaar van De Keizer in de arm hebt genomen.

Help mij met het uitbrengen van een bod

De koop rondmaken

Hoera! Het huis is jou gegund. Tijd om de koopovereenkomst op te maken. Let goed op welke bepalingen de verkopende partij hierin heeft opgenomen en check ook goed of jouw voorbehoud van bijvoorbeeld financiering en bouwkundige keuring juist geformuleerd is. Neem echt even goed de tijd om alles door te nemen, want je tekent voor iets heel belangrijks. Ook hierbij kan een aankoopmakelaar heel nuttig zijn. Wij lezen alles goed door en wijzen jou op bijzonderheden.

Twee zien meer dan één

Financiering regelen

Als je het koopcontract getekend hebt, heb je een aantal weken de tijd om je financiering te regelen. De tijd vliegt, dus pak door. Als het goed is, heb je al een financieel adviseur gesproken. Dit is het moment dat je hem of haar weer benadert met de concrete vraag: ik wil graag een hypotheek afsluiten. De hypotheekadviseur vraagt je allerlei stukken op te sturen op basis waarvan een offerte bij een bank wordt opgevraagd. De Keizer makelaarsgroep heeft een eigen hypotheekafdeling die heel ervaren is in het helpen van starters. Doe er je voordeel mee.

Ik heb een taxatie nodig!

De bank heeft een taxatierapport van het huis nodig dat je hebt gekocht. Als wij jouw aankoopmakelaar niet zijn, kunnen we dit voor je verzorgen. Snel en deskundig! Wij leveren een rapport dat gegarandeerd geaccepteerd wordt door alle banken. Als we wel jouw aankoopmakelaar zijn, kunnen we je in contact brengen met een betrouwbare partij die dit snel voor je regelt.

Ik wil graag een gevalideerd taxatierapport

Naar de notaris

Op de dag van de overdracht – het moment dat je de sleutel krijgt – ga je naar de notaris. Vooraf loop je nog een keer een rondje door het huis dat je gekocht hebt en check je of het huis in de staat verkeert zoals jij het gekocht hebt. Bij de notaris teken je voor de eigendomsoverdracht. Meestal vindt hier gelijk ook het ondertekenen van de hypotheekstukken plaats. En let op! Als je voor het eerst gaat samenwonen, is het slim om een samenlevingsovereenkomst af te sluiten. De notaris kan je hierover adviseren.

Goed geregeld

Tot slot is het slim dat je je verzekeringen op orde hebt op de dag van de overdracht. Een opstalverzekering is verplicht, een inboedelverzekering vooral noodzakelijk. De verzekeringsadviseur van De Keizer makelaarsgroep kan je helpen een keuze te maken én regelt alles voor je.

Ik wil graag meer weten over een woonhuisverzekering

Hoera!
Je hebt de sleutel. Gefeliciteerd. We wensen je heel veel woonplezier.

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Bel ons!
Houten 030 637 55 66
Maarssen 0346 712 008
Nieuwegein 030 603 13 00
Utrecht 030 275 90 40
Vianen 0347 751 170
Vianen – GeldXpert 030 600 82 33
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 030 677 47 00

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Houten 0613352703
Maarssen 0622346429
Nieuwegein 0613482617
Utrecht 0622868449
Vianen 0657035078
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 0639373300