Nieuwbouwhuis verkopen


Er zijn allerlei redenen om je nieuwbouwhuis te verkopen nog voor de bouw voltooid is. Een carrièrekans in het buitenland, scheiding of onverwachte gezinsuitbreiding. Heb jij een nieuwbouwwoning gekocht en wil jij tijdens de bouw je huis weer verkopen? Dat werkt net even wat anders dan een huis verkopen dat al bewoond is geweest. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Of je je nieuwbouwwoning daadwerkelijk mag doorverkopen, hangt sterk af van de bereidheid van de ontwikkelaar en bouwer.

Check, check, dubbelcheck voor je je nieuwbouwhuis te koop zet

Ga na of je de woning wel mág verkopen en welke voorwaarden of kosten hieraan verbonden zijn. Check of er een anti-speculatiebeding of zelfbewoningsplicht op de woning rust, in dat geval kun je te maken krijgen met een boete bij verkoop. Zolang de woning nog in aanbouw is, is er meestal schriftelijke toestemming van de projectontwikkelaar en aannemer nodig. Ingewikkeld? Zo kan het wellicht overkomen, maar onze nieuwbouwmakelaars hebben vaker met dit bijltje gehakt en helpen je graag verder met raad en daad.

Wij helpen je graag verder

Nieuwbouwwoning verkopen vóór oplevering

Het kan gebeuren dat je in een situatie komt waardoor je jouw nieuwbouwwoning vóór sleuteloplevering en eigendomsoverdracht wilt doorverkopen. Dit is echter niet zomaar mogelijk, omdat je een overeenkomst aan bent gegaan met de projectontwikkelaar en aannemer. In de koop- aannemingsovereenkomst staat op welke manier beide partijen aan een aantal verplichtingen moeten voldoen. Omdat nog niet aan die verplichtingen is voldaan, moet jouw koper de (betalings)verplichtingen uit de aanneemovereenkomst overnemen. Hiervoor heb je schriftelijk toestemming nodig van de projectontwikkelaar en aannemer. Check onder welke voorwaarden je jouw nieuwbouwhuis mag verkopen. Als je het lastig vindt om dit te bepalen, bel ons.

Ook is het mogelijk dat je belastingvoordeel hebt als je de nieuwbouwwoning binnen 6 maanden na aankoop verkoopt. Ook hierover kunnen de nieuwbouwmakelaars van De Keizer makelaarsgroep jou adviseren. Kortom, als het gaat om de verkoop van je nieuwbouwhuis vóór oplevering is het handig hierbij een expert in te schakelen.

 

Waar kun je tegenaan lopen als je je nieuwbouwhuis wilt verkopen?

Als je je woning die nog in aanbouw is wilt verkopen, is het goed om te weten dat de projectontwikkelaar en aannemer per situatie mogen beoordelen of zij bereid zijn om mee te werken aan een vroegtijdige verkoop. Het kan zijn dat zij daar kosten voor in rekening brengen of voorwaarden aan de verkoop stellen. Een beetje hulp is dan wel handig. De nieuwbouwmakelaars van De Keizer makelaarsgroep staan voor je klaar om je in dit proces te begeleiden.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Nieuwbouwwoning verkoop na sleuteloplevering

Je kunt er ook voor kiezen om de woning alvast te verkopen, maar pas na sleuteloplevering de eigendomsoverdracht plaats te laten vinden. In dit geval ben je zelf verantwoordelijk voor de betaling van de vervallen bouwtermijnen en levert de aannemer de woning aan jou op. Deze situatie kan heel gunstig zijn, omdat je wellicht meer uit de verkoop kunt halen. Wanneer je doel is om een hoge opbrengst voor de woning te verkrijgen, dan kun je ervoor kiezen om de woning na de sleuteloplevering nog af te werken en te stijlen. Onze woningstyliste helpt graag met tips om je woning zo goed mogelijk te presenteren.

Nieuwbouwwoning verkoop na sleuteloplevering

Je kunt er ook voor kiezen om de woning alvast te verkopen, maar pas na sleuteloplevering de eigendomsoverdracht plaats te laten vinden. In dit geval ben je zelf verantwoordelijk voor de betaling van de vervallen bouwtermijnen en levert de aannemer de woning aan jou op. Deze situatie kan heel gunstig zijn, omdat je wellicht meer uit de verkoop kunt halen. Wanneer je doel is om een hoge opbrengst voor de woning te verkrijgen, dan kun je ervoor kiezen om de woning na de sleuteloplevering nog af te werken en te stijlen. Onze woningstyliste helpt graag met tips om je woning zo goed mogelijk te presenteren. Indien je er voor kiest op de woning na sleuteloplevering te verkopen, dan is het verkoopproces vergelijkbaar met die van een bestaand huis. Wil je daar meer over weten? Bezoek dan onze pagina ‘huis verkopen’.

Ga naar de pagina huis verkopen

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Bel ons!
Houten 030 637 55 66
Maarssen 0346 712 008
Nieuwegein 030 603 13 00
Utrecht 030 275 90 40
Vianen 0347 751 170
Vianen – GeldXpert 030 600 82 33
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 030 677 47 00

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Houten 0613352703
Maarssen 0622346429
Nieuwegein 0613482617
Utrecht 0622868449
Vianen 0657035078
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 0639373300