Checklist huis bezichtigen

 


 

Zou het niet handig zijn als je een checklist hebt die je kunt gebruiken bij het bezichtigen van een huis? Onze ervaring is dat kopers daar veel aan hebben. Dus hebben we voor jou een checklist gemaakt. Deze kun je hieronder downloaden.

Download jouw persoonlijke checklist

Ga je binnenkort bezichtigen? Maak dan gebruik van onze ‘checklist huis bezichtigen’. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen en vervolgens kunnen wij je de gepersonaliseerde checklist voor de bezichtiging mailen. Het aanvragen van de checklist kost je een paar minuten. We vragen enkele gegevens op basis waarvan wij een gepersonaliseerde checklist voor je kunnen maken die je onder de arm of op je telefoon kunt meenemen naar een bezichtiging. In de checklist staan handige vragen die je aan de verkopend makelaar kunt stellen. Het aanvragen van de checklist is gratis en verplicht je tot niets. Download gelijk de checklist of lees nog even verder en profiteer van de tips die we geven.

checklist-huis-bezichtigen

Begin je avontuur met de bezichtiging van een huis

Het avontuur begint vaak met de bezichtiging van een huis. Het is belangrijk alles goed in je op te nemen en de juiste vragen te stellen. Dit is immers hét moment om de woning te beoordelen en op basis daarvan te beoordelen of je wilt bieden en hoe hoog je bod zal zijn. Natuurlijk moet het gevoel goed zijn. Liefde op het eerste gezicht! Maar laat je beslissing niet alleen hier vanaf hangen. Kijk kritisch verder. Hoe is de staat van het huis? Welk onderhoud moet er gebeuren en wat zijn hier de kosten van? Met de ‘checklist huis bezichtigen’ kom je beslagen ten ijs. Ga niet bezichtigen als het donker is. Overdag zie je hoe het daglicht in de woning valt. Daarbij is het slim een vriend/vriendin, kennis of familielid mee te nemen naar de bezichtiging. Twee zien, horen en weten meer dan één. Vraag tijdens de bezichtiging of het huis gebreken heeft en kijk zelf ook goed rond. Goed om te weten: Als koper heb je een onderzoeksplicht en de verkoper heeft een mededelingsplicht.

Bevindingen tijden de bezichtiging

Stel je constateert tijdens de bezichtiging dat er gebreken zijn of je vraagt je af of de fundering wel goed is. Om maar een voorbeeld te noemen. Dan is het slim om een bouwkundige keuring te laten doen. Dat kun je doen, nadat je een bod hebt uitgebracht. Je doet dan een bieding onder voorbehoud van een bouwkundige keuring. Als uit de keuring blijkt dat je veel kosten moet maken om de staat van het huis te verbeteren, kun je alsnog zonder kosten van de koop afzien. Belangrijk is dus dat je goed voorbereid bent voor de bezichtiging. Dat doe je met onze ‘checklist huis bezichtigen’!

Ja, ik bereid me goed voor met de checklist

Na het huis ook de buurt bezichtigen

Loop je na de bezichtiging van het huis met hartjes in je ogen de deur uit? Dan is stap twee, de buurt verkennen. Wandel of rijd nog even door de wijk. Zo krijg je een goede eerste indruk. Is dit een buurt waar je graag zou willen wonen en misschien je kinderen wilt laten opgroeien. Vraag buurtbewoners wat zij van de wijk vinden. Zij kunnen je vaak heel waardevolle informatie geven. En als je buren treft, is dat helemaal mooi. Je kunt eventueel aanbellen.

 

Geen checklist huis bezichtigen, maar een aankoopmakelaar

Nu we je van al deze tips hebben voorzien, rest ons nog je veel plezier te wensen met je zoektocht én de aankoop. En wil je helemaal zorgeloos kopen, laat je dan vooral bijstaan door een aankoopmakelaar. Dan kun je al deze tips vergeten en zonder bedenkingen verliefd worden op het huis dat je bezichtigd. Je aankoopmakelaar blijft scherp en attendeert je op alles wat voor jou van belang is.

Lees meer over het nut van een aankoopmakelaar

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Bel ons!
Houten 030 637 55 66
Maarssen 0346 712 008
Nieuwegein 030 603 13 00
Utrecht 030 275 90 40
Vianen 0347 751 170
Vianen – GeldXpert 030 600 82 33
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 030 677 47 00

Met welke vestiging wil je contact opnemen?

Houten 0613352703
Maarssen 0622346429
Nieuwegein 0613482617
Utrecht 0622868449
Vianen 0657035078
Vleuten | De Meern | Leidsche Rijn 0639373300