Huis bezichtigen tips

Wij weten uit ervaring dat het kopen van een woning spanning met zich mee brengt aangezien het een belangrijke beslissing is voor de komende jaren. Bij de bezichtiging is het belangrijk alles goed in je op te nemen en de juiste vragen te stellen. Dit is het moment om de woning te beoordelen en je hebt lang niet altijd de mogelijkheid de woning nog een keer te bezichtigen. Natuurlijk gaat het in eerste instante met name om het gevoel dat je bij de woning hebt. Hoe is de locatie? Zou je hier willen wonen? Maar ook de technische en de juridische zaken zijn van belang. Je wilt natuurlijk geen kat in een zak kopen. Bereid je daarom goed voor en doe je voordeel met onze tips bij het bezichtigen van een huis.

Tips bezichtiging

TIP 1: Neem een vriend/vriendin, kennis of familielid mee naar de bezichtiging. Twee zien, horen en weten meer dan één.

TIP 2: Vraag tijdens de bezichtiging of het huis gebreken heeft en kijk zelf ook goed rond. Als koper heb je een onderzoeksplicht en de verkoper heeft een mededelingsplicht.

TIP 3: Ga niet bezichtigen als het donker is. Overdag zie je hoe het daglicht in de woning valt.

TIP 4: Loop of rij na de bezichtiging nog even door de wijk. Zo krijg je een goede eerste indruk. Is dit een buurt waar je graag zou willen wonen?

TIP 5: Download vooraf onze uitbereide checklist. Zo weet je precies waar je op moet letten en welke vragen je aan de verkopend makelaar moet stellen.

Download checklist

 

Checklist bezichtiging

Checklist huis bezichtigen

Wij helpen je graag en hebben daarom een uitgebreide checklist voor je ontwikkeld. Want waar moet je nou eigenlijk écht op letten tijdens de bezichtiging? Een goede voorbereiding helpt je immers bij het maken van de juiste woonkeuzes.Haal het meeste uit je bezichtiging en download onze gratis checklist

Download checklist