Huis gekocht! Wat is voor mij de beste verzekering? | Handige tips voor het afsluiten van de juist verzekering(en) voor je woning

 

Je hebt al een huis, of je gaat een huis kopen, maar welke verzekeringen heb je nodig? En wat is voor mij de beste verzekering? Laat je verzekering(en) regelen door GeldXpert De Keizer. Wij kijken bij welke maatschappij je het beste verzekerd bent. Binnen één werkdag is alles geregeld, jij hebt er verder geen omkijken naar. Wel zo makkelijk!

Je kunt bij ons onder andere terecht voor een:

- Opstalverzekering of woonverzekering

- Inboedelverzekering

- Aansprakelijkheidsverzekering

- Overlijdensrisicoverzekering

- Rechtsbijstandverzekering

- Autoverzekering

- (Doorlopende) reisverzekering

Ben je op zoek naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering, woonlastenverzekering of uitvaartverzekering? Of heb je een ander bijzonder product wat je wilt verzekeren? Neem contact met ons op voor een advies op maat.

Waarom zou ik een verzekering afsluiten via GeldXpert?

Alle bovenstaande verzekeringen zijn via ons af te sluiten bij meerdere grote gerenommeerde verzekeraars. Wij zijn een onafhankelijke intermediair (tussenpersoon). Het voordeel van ons als tussenpersoon is dat wij meerdere verzekeringen met elkaar vergelijken en kijken bij welke maatschappij je het beste en het voordeligst verzekerd bent. Het nadeel van het afsluiten bij de maatschappij zelf is dat zij alleen kijken naar hun eigen verzekeringsproducten. Daarnaast hebben wij in tegenstelling tot de grote maatschappijen een zorgplicht. Dit houdt in dat wij gedurende de gehele looptijd van de verzekering jouw belangen blijven behartigen. Wij blijven kijken of je nog wel goed verzekerd bent. En als het ergens anders goedkoper of beter kan? Dan nemen we contact met je op om dit te bespreken. Grote maatschappijen hebben geen zorgplicht en zullen echt niet de moeite nemen jou te bellen om andere producten onder de aandacht te brengen. En weet je wat nog het mooiste is? Alles zit bij ons onder één dak en je hebt één aanspreekpunt!

De voordelen van een verzekering via GeldXpert:

(Prijs)vergelijk meerdere verzekeraars

Zorgplicht

Alles onder één dak

Eén aanspreekpunt

Heb je interesse in een vrijblijvende vergelijking van verzekeringen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze verzekeringsexpert.

Vergelijk verzekeringen       Of bel met 030 600 82 09

Ben je al via ons verzekerd en heb je schade? Vervelend! Wist je dat je bij ons ook je schade kunt melden? Meld je schade online en onze verzekeringsexpert neemt snel contact met je op!

Meld schade

Wat is een opstalverzekering of woonverzekering?

Een opstalverzekering is ook bekend als woonhuisverzekering of woonverzekering. Tegenwoordig is het niet meer nodig om meerdere verzekeringen, zoals een inbraakverzekering, inboedelverzekering en een brandverzekering, af te sluiten om ervoor te zorgen dat je huis goed verzekerd is tegen schade. Dit valt nu onder een woonverzekering. Een woonhuisverzekering is verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Als je een appartement koopt of hebt gekocht dan is het niet verplicht en doorgaans ook niet nodig om een woonverzekering of losse opstalverzekering af te sluiten. De VVE zorgt er namelijk voor dat het hele appartementengebouw wordt verzekerd. De kosten voor de verzekering zijn verwerkt in de servicekosten. Controleer altijd goed wat er aan verzekering in de servicekosten is opgenomen. Het is in dit geval wel verstandig een losse inboedelverzekering af te sluiten.

Wat dekt een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering verzeker je het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen in dezelfde staat. Ook lekkageschade, stormschade (bijvoorbeeld schade door omgevallen bomen) en alles wat je niet kunt oppakken en meenemen uit je huis zonder het kapot te maken is verzekerd.

Wat is een inboedelverzekering?

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je schade aan persoonlijke eigendommen in je woning. Deze verzekering is niet verplicht.

Wat dekt een inboedelverzekering nu eigenlijk?

Een inboedelverzekering dekt schade zoals een tv, kliklaminaat en meubilair als gevolg van storm, brand, diefstal, lekkage, blikseminslag. In de polis van de inboedelverzekering kun je lezen wat wel en niet wordt vergoed. Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Laat je goed adviseren om onderverzekering te voorkomen. Onderverzekering ontstaat wanneer de inboedel verzekerd is voor bijvoorbeeld 100.000 euro, terwijl de werkelijke waarde 150.000 euro is. Met de allrisk dekking die door alle maatschappijen echter wordt gevoerd is deze kans zeer gering.

Wat kost een inboedelverzekering?

De kosten van een inboedelverzekering hangen samen met het verzekerde bedrag, dekking van de polis, de regio waar je woont en het (eventuele) eigen risico. Gemiddeld bedragen de kosten voor een inboedelverzekering tussen de 10 en 15 euro per maand.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is dekt schade die jij per ongeluk veroorzaakt aan de spullen van een ander, schade die ontstaat als iemand door jou gewond raakt en schade is veroorzaakt door een dakpan die door een storm van je dak is gewaaid.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is eigenlijk een levensverzekering, deze verzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit indien je onverhoopt komt te overlijden. Wanneer je samen met je partner een huis koopt, draag je samen de hypotheek. Bij overlijden wordt de achterblijvende partner vaak geconfronteerd met kosten die lastig alleen te dragen zijn. De overlijdensrisicoverzekering zorgt er in zo'n situatie voor dat er geld vrijkomt, zodat de partner de hypotheek kan blijven betalen. Bij het afsluiten van een hypotheek is dit niet (meer) verplicht, maar meestal eist de hypotheekverstrekker het wel.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering dekt de kosten voor juridische hulp bij een conflict bijvoorbeeld met je aannemer tijdens de bouw van je huis of tijdens een burenruzie. Wanneer juridische hulp alleen niet afdoende is, dan zal er een advocaat worden ingeschakeld die door de verzekeraar betaald wordt.