Verkocht

Verkocht: CPO Sluiseiland | BG.AZ, CPO Sluiseiland

CPO Sluiseiland | BG.AZ Bouwnummer 18, 4132 AG Vianen Onderdeel van nieuwbouwproject CPO Sluiseiland

€ 397.000,- v.o.n.

Bereken mijn maandlasten

Beschrijving

Lees meer
KOOP JE EIGEN WONING TEGEN KOSTPRIJS!
Let op! Genoemde prijs is indicatief en kan nog wijzigen.
Plattegronden dienen als voorbeeld, de woningen zijn nog vrij in te delen.

Op Sluiseiland Vianen start naar verwachting per september 2020 de bouw van een nieuwe buurt van 39 woningen en appartementen. Geen projectondernemer of grote investeerder is de opdrachtgever, maar een groep gewone burgers heeft de handen ineen geslagen en zijn aan de slag gegaan met het ontwerpen van een eigen buurt. De buurt is een onderdeel van het plan Sluiseiland waarin in totaal 185 woningen worden gebouwd.

CPO betekent Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en staat voor samen bouwen aan een buurt waarin elke bewoner zijn eigen huis ontwerpt én waarin gezamenlijk met de architect nagedacht wordt hoe het gehele huizenblok, zowel de binnen- als buitenruimten, vorm moet krijgen. Een eigen buurt met huizen door mensen zelf ontworpen, met aandacht voor de duurzaamheidseisen (nul op de meter) en de nieuwste ontwikkelingen binnen de circulaire bouw. Een buurt voor de toekomst.

INSCHRIJVEN IS NU MOGELIJK
Er is inmiddels een verkaveling gemaakt en de huidige deelnemers hebben een plek in het plan gekozen. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar, maar wacht niet te lang: voor het kiezen van een kavel geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Voor het deelnemen aan dit project zijn regels vastgesteld.

ONTWERP
In totaal worden 39 woningen ontwikkeld in een mix van appartementen, maisonnettes en herenhuizen, variërend van 85 m² – 230 m² woonoppervlak met een bouwsom van circa € 300.000 – tot ruim € 600.000, inclusief (een verplicht af te nemen) private parkeerplaats. De deelnemers worden begeleid door procesadviseur Urbannerdam en hebben een Vereniging van Opdrachtgevers gevormd. De vereniging heeft architectenbureau KRFT uit Amsterdam gekozen voor het ontwerp van het plan. In dit ontwerp worden de woningen in een S-vorm georganiseerd rondom twee open, verhoogde binnenhoven welke ruimte bieden voor privé en collectieve buitenruimtes. Middels twee stijgkernen met lift worden de appartementen en penthouses op de bovenste verdieping ontsloten. De herenhuizen en maisonnettes hebben hun voordeur aan de straat. Alle woningen kunnen gebruik maken van de collectieve tuin en kunnen daarnaast kiezen voor een riante privé buitenruimte. Onder het gehele bouwblok komt een parkeergarage voor bewoners om de auto te parkeren.

VIANEN
De historische Vrijstad Vianen ligt aan de zuidkant van de Lek. Het stadje is fantastisch ontsloten met de A2 en de A27 zodat u snel in Utrecht maar ook in Den Bosch of Breda bent. Vianen heeft geen NS station maar is vanuit alle windstreken goed bereikbaar met de bus. Met de auto en de bus ben je binnen 20 minuten in het centrum van Utrecht.

Vianen is van oorsprong een vestingstad, aangelegd om de bewoners van Utrecht in de gaten te houden. Vianen heeft daarom kenmerkende stadsmuren, verdedigingswerken en kastelen. Deze historie is nog steeds terug te zien in de opbouw en de structuur van het stratenpatroon, en de historische gebouwen in het centrum.

INTERESSE?
Heb je interesse en wil je zelf actief aan de slag in dit project? Meld je aan op de projectwebsite cposluiseiland.nl
De Architecten begeleiden de bewoners met het maken van keuzes en ook wanneer er gebouwd gaat worden krijgen bewoners begeleiding om goede beslissingen te kunnen nemen.

PLANNING
Verwachte start bouw: 3e kwartaal 2020
Verwachte oplevering: 4e kwartaal 2021

WONINGTYPEN
Herenhuizen:
vanaf ca. € 385.000 v.o.n. inclusief parkeerplaats
Woonoppervlak: van ca. 120 m² tot 208 m²
De herenhuizen hebben maximaal 4 woonlagen (3+kap)

Appartementen en penthouses
vanaf ca. € 290.000 v.o.n. inclusief parkeerplaats
Woonoppervlak: van ca. 78 m² tot 146 m²
De appartementen hebben eveneens 3 woonlagen + kap

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Referentienummer 17443/4840231
Prijs € 397.000,- v.o.n.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Woensdag 6 november 2019
Laatste wijziging Dinsdag 26 mei 2020
Bouw
Type object Appartement, portiekflat
Soort bouw Nieuwbouw
Type dak Platdak
Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlakte wonen 145 m²
Inhoud 485 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 3
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Aan water
In centrum
In woonwijk
Uitrusting
Parkeergelegenheid Parkeerkelder
Heeft een garage Ja
  • De Keizer Nieuwbouwadviseurs (Vianen)
  • De Keizer Nieuwbouwadviseurs (Vianen)
Kom langs - of - Maak een afspraak