Omschrijving

Verscholen, aan de rand van Houten, treft u deze prachtige monumentale dwarshuisboerderij.

Als u met de auto de Rondweg verlaat en afslaat naar de Oud Wulfseweg rijdt u direct een andere wereld in. Ineens lijken het dorp en de Rondweg mijlenver verwijderd, u wordt overvallen door het prachtige groen en de landweg waarlangs de woningen en boerderijen liggen. Alleen de vele fietsers verraden weer dat u nog steeds in het Houtense bent, want dat hoort bij het karakter van het dorp.
Precies op het kruispunt van fietspad en landweg ligt heel prominent deze parel.

De dwarshuisboerderij is ongekend groot en is prachtig midden op het perceel gesitueerd met aan de voorzijde leilindes (onderdeel van het monumentale karakter). Derhalve bieden wij de boerderij ook gesplitst aan.
Deze splitsing met een suggestie voor herindeling en bijbehorende impressie is nog geheel vrij in te vullen door gegadigden.  Vooralsnog vormt de oude bouwmuur de beoogde splitsing, maar alternatieven zijn bespreekbaar.
Ook de nu beoogde kavelverdeling, waarbij dit voorhuis ca. 889 m2 perceel zou krijgen is slechts een suggestie en indicatief.

Een opsomming van de ruimtes zou in de verste verte geen recht doen aan de boerderij. De plattegronden geven een veel beter beeld, maar slechts een rondleiding kan de werkelijke schoonheid tonen.

De boerderij licht heel dicht tegen Houten aan, alle voorzieningen om de hoek en toch "buiten wonen".
Zelfs een afsplitsing levert in het voorhuis nog een riante woonruimte van ca. 1.175 m3 en de getoonde kavelsplitsing geeft een riant perceel van ca. 889 m2 (inmeting door kadaster stelt werkelijke grootte vast).

Bijzonderheden:
* het betreft het voorhuis van de gehele boerderij, de ingetekende splitsing is nog niet vastgelegd, derhalve bespreekbaar
GEMEENTE HOUTEN STAAT NIET NEGATIEF TEGENOVER SPLITSING VAN DE GEHELE BOERDERIJ IN 3 WOONEENHEDEN.
* het voor- en achterhuis worden zowel als geheel, danwel gesplitst aangeboden; alleen van toepassing indien voor beide delen een koper is
* procedures zijn nog niet in gang gezet, dit gaat in samenspraak met potentiële kopers
* de gemeente staat positief in splitsing, doch een principeverzoek kan daar meer duidelijkheid in bieden

Rekening houden met:
*status: gemeentelijk monument

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Houten vindt u op Funda.

Kenmerken