Defensie-eiland | Midden

3441, Woerden

van € 225.000,- tot € 950.000,-

Algemeen

LAATSTE WONINGEN BESCHIKBAAR | BOUW GESTART

Defensie-eiland is een van de meest bijzondere plekken in Woerden.Een eiland in de stad waar vroeger noeste arbeid werd verricht en je nu uniek en rustig kunt wonen. Grijp je kans in Midden en kies voor een van de Kadewoningen, Kasteelwoningen, appartementen of penthouses. 

UITGESPROKEN & HERKENBAAR

Defensie-eiland herbergt veel kwaliteiten die door duurzaam ontwikkelen behouden blijven en zelfs versterkt worden. Zo gaan we spaarzaam om met materialen en tonen we respect voor een stukje historie door daar waar mogelijk bestaande gebouwen te renoveren en te hergebruiken. Ook de openbare inrichting van het plan refereert aan het verleden. Verder krijgen fietsers en wandelaars een hoofdrol, wordt er zo veel mogelijk uit het zicht geparkeerd en afval ondergronds ingezameld.  Op Defensie-eiland zijn we begonnen met bouwen in Noord. Kom naar het eiland en laat je verrassen door de mooie mix van stoere, industriële stadswoningen aan de oostoever en prachtige, statige herenhuizen aan de westoever.  Daarnaast hebben we twee bijzondere woontorens gebouwd die naadloos aansluiten op de sfeer van het eiland. Het resultaat mag er zijn! Nu is Midden aan de beurt. Het volgende plan met minstens zoveel kwaliteit. 

MIDDEN IN HET LEVEN

Midden ligt centraal op Defensie-eiland tussen Kasteel Woerden en de Singel. Dit deel vormt de hoofdentree van het eiland. De woningen worden omringd door bijzondere openbare plekken, zoals het Wasserijplein met de oude wasserij en de zo kenmerkende schoorsteen van 27 meter hoog. In deze historische gebouwen komt gezellige horeca met cultuur en wonen. Een groene kade siert de Singel en aan de voet van de fietsbrug ligt een groen stadsparkje. Hier woon je heerlijk! 

STOER & INDUSTRIEEL

Het industriële karakter van Defensie-eiland was voor architect Gert de Graaf van Groosman de onderlegger van zijn ontwerp. De kasteelwoningen, kadewoningen en appartementen hebben door gekozen vorm en materiaalgebruik een stoere uitstraling. Bekijk de beelden en zie hoe de woningen duidelijke bouwstijlkenmerken vertonen van de oude defensiegebouwen. Ook de omgevingskwaliteiten zijn meegenomen in het ontwerp. Door de grote raampartijen geniet je optimaal van het uitzicht op het water, het plein of Kasteel Woerden. Ook heeft iedere woning een fijne, eigen buitenruimte.  

AUTOLUW 

Op Defensie-eiland zie je straks weinig auto’s. Een bewuste keuze om de groene en waterrijke woonbeleving te versterken en alle ruimte te geven aan fietsers en wandelaars. Alle bewoners van Midden parkeren hun auto in het binnengebied op begane grond niveau. Onder de appartementen, woningen en tuinen van de Kasteelwoningen komt op -1 een openbare parkeergarage van de gemeente Woerden met een parkeercapaciteit van circa 85 parkeerplaatsen. De tuinen van de Kadewoningen liggen op de eerste verdieping, deels boven de parkeerplaats van de bewoners dus. Elke bewoners heeft een eigen gereserveerde privé-parkeerplaats. De penthouses zelfs twee!
Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Gebruiksoppervlakte wonen 66-220 m²
Inhoud 172-572 m³
Datums
Start bouw woensdag 28 juni 2017
Start oplevering donderdag 1 november 2018
Lees meer

Objecttypen

Defensie-eiland | Midden Appartement

van € 225.000,- tot € 489.000,-
Kies je favoriet
Je hebt keuze uit twaalf appartementen, verdeeld over de begane grond, 1e en 2everdieping. Door de vorm van het gebouw en de diversiteit aan buitenruimtes is bijna geen appartement hetzelfde. Er zijn 2-, 3- en 4-kamerappartementen en de woonoppervlaktes variëren van circa 66 tot maar liefst 143 m². Opvallend zijn de grote raampartijen. Deze zijn vaak verdiepingshoog. Dus je hebt hoe dan ook een heerlijk licht appartement en een mooi uitzicht.   

Klein maar fijn
Op de begane grond liggen twee appartementen met een heerlijk zonnig terras aan het Wasserijplein. Beide appartementen hebben een lichte woonkamer met open keuken, een luxe badkamer, separaat toilet en een ruimte berging voor de wasmachine en dergelijke. Bouwnummer 20 heeft twee slaapkamers en bouwnummer 21 één riante slaapkamer waarin je een fraaie inloopkast kunt creëren.  Uiteraard kun je deze kamer wel splitsen in twee slaapkamers. Het is aan jou…  

Boven wonen
Op elke verdieping liggen vijf riante appartementen. Elk appartementen heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Kies je voor een rechte of schuine gevel? Drie of vier slaapkamers? Uitzicht op het plein of op het water? De luxe van een bijkeuken? Of voor de grootste badkamer?
 
Wat je ook kiest, je geniet altijd van heerlijke buitenruimte in de vorm van een balkon of terras.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 66-143 m²
Aantal woningen 12

Defensie-eiland | Midden Kadewoning

van € 469.000,- tot € 529.000,-
Gebruiksoppervlakte wonen 150-152 m²
Perceeloppervlakte 100-109 m²
Aantal woningen 9

Defensie-eiland | Midden Kasteelwoning

van € 385.000,- tot € 539.000,-
Ben je op zoek naar een groot en praktisch huis, dan bieden de Kasteelwoningen uitkomst. Hier woon je op een unieke plek met een geweldig uitzicht op Kasteel Woerden. Van het uitzicht geniet je maximaal door de grote hoeveelheid ramen. De tien kasteelwoningen hebben een woonoppervlakte van circa 114 tot 178 m2.

Op de hoek ligt een special met een zeer bijzondere plattegrond. Alhoewel de indeling van de overige woningen nagenoeg gelijk is, is geen huis hetzelfde in woonoppervlakte. Dit komt door de schuine gevel. Hoe verder je van de hoek afkomt, hoe groter de woningen. In de basis hebben de woningen al vier of vijf slaapkamers. En in de grotere varianten kun je het uitbreiden tot maar liefst zes slaapkamers en twee badkamers!?  

Aan de voorkant van het huis wordt een ‘Woerdense stoep’ gemaakt met fraaie luiken. Hier kun je een bankje en planten plaatsen. Dit zou zomaar je favoriete plek kunnen worden. Aan de achterzijde ligt een heerlijke tuin op het zuidoosten. Ben je een echt buitenmens, dan kun je ook nog een dakterras laten maken op de bovenste verdieping.  

Op het binnenterrein is een privéparkeerplaats voor je gereserveerd. Deze grenst bij de meeste woningen direct aan de tuin. Gemak, comfort, luxe en uniek uitzicht. En dat allemaal in hartje Woerden!
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 114-179 m²
Perceeloppervlakte 70-113 m²
Aantal woningen 10

Defensie-eiland | Midden Penthouse

€ 950.000,-
Wil je iets unieks? Een appartement dat niet alleen bijzonder riant is, maar ook een geweldig uitzicht biedt op de St. Bonaventurakerk, Kasteel Woerden, De Singel en de stad? Kies dan voor één van de twee penthouses in Midden op de 3e verdieping. 

Met 212 en 220 m2 en twee riante dakterrassen is het leven puur genieten. Zeker omdat je dit penthouse naar eigen idee gaat indelen. Ter inspiratie heeft de architect de penthouses wel alvast ingedeeld met een riante living en een prachtige leefkeuken, drie grote slaapkamers, twee badkamers, een bijkeuken en grote kasten. Zoals het minstens hoort bij een penthouse, maar laat de indeling zich vormen naar je eigen leefstijl en wensen. We kunnen ons zo voorstellen dat je met je eigen binnenhuisarchitect aan de slag gaat, maar weet dat onze architecten van Groosman Partners ook graag met je meedenken.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 212-220 m²
Aantal woningen 2