De Reiger

4142, Leerdam

van € 270.000,- tot € 500.000,- v.o.n.

Algemeen

VERKOOP GESTART |

Meer informatie: dereigerleerdam.nl

---

Goedemorgen vroege vogel!

In Broekgraaf, het nieuwbouwplan aan de westkant van Leerdam, is het prettig wakker worden. Broekgraaf is een plek voor iedereen die graag dicht bij de stad wil wonen en ook het goede gevoel van het dorpsleven wil behouden. Waar kinderen kunnen opgroeien in een écht duurzaam huis, waar je een praatje maakt met de buurman terwijl de kinderen in de lente zon buiten spelen. Een plek waar men elkaar nog goedemorgen wenst.

Op deze speciale plek, realiseren wij 18 zeer ruime, energiezuinige woningen. Met een diversiteit: van vrijstaand geschakeld, twee-onder-één-kap, tot hoekwoningen mét en zonder dwarskappen en tussenwoningen in diverse beukmaten.

Leerdam is meer dan Broekgraaf!
Leerdam: Sfeervol stadje met haar oude stadsmuren en gezellige haven aan de Linge. Een centrale plek in Nederland. Een prima vertrekpunt, waar u dan ook heen wilt, maar vooral: een fijneplek om weer thuis te komen. In Leerdam heeft u alle voorzieningen binnen handbereik. Een gezellig oud centrum met diverse winkels, leuke restaurants, de wekelijkse markt op donderdag, goede gezondheidszorg, maar ook een ruime keuze in basisscholen en een scholengemeenschap voor het voortgezet onderwijs. Leerdam ligt centraal en heeft een eigen station.

Daarnaast is er een breed aanbod aan sportverenigingen met onder andere voetbal, hockey, tennis en golf. Ook op het gebied van cultuur hoeft u zich niet te vervelen, er zijn regelmatig evenementen zoals glasdagen, koopzondagen en markten met een speciaal thema. Daarbij kijkt iedereen elk jaar uit naar de Molendag, de intocht van Sinterklaas en de kerstmarkt. In Leerdam hoeft u zich geen moment te vervelen!

Leerdam en omgeving
Rondom Leerdam is ook genoeg te beleven. Houdt u van fietsen, of wandelen? Dan komt u in deze omgeving ruimschoots aan uw trekken. Het Lingepad is bijvoorbeeld een prachtige route om te lopen of te fietsen van maar liefst 98 km lang. Maar ook op het water is er veel te doen. De plaatselijke roeivereniging bestaat niet voor niets al 65 jaar! Op de Linge is het prachtig varen of u nou in een kano, roei-of motorboot zit, het is bovenal genieten.

De Reiger
Een reiger is sierlijk en straalt rust uit. Uren kan hij bewegingloos staan wachten. Tot er iets van zijn gading voorbij komt, dan slaat hij toe. ‘Kijkend door mijn wimpers naar deze plek kreeg ik een soort eilandgevoel,’ vertelt architect Sander de Bruin.‘ Omringd door het water van de sloten en het groen van de weilanden dacht ik vooral dat de woningen een lijst moesten vormen, waarin de schoonheid van de omgeving kon worden weerspiegeld. Vandaar de keuze voor veel en grote ramen. En voor elk huis wordt een bijzonder kozijn ontworpen. De ranke woningen met hun ruime overstekken deden ons denken aan een reiger, die rustig staat te wachten aan de waterkant. Zo zijn we op de naam gekomen.’

Een ander leuk weetje:
Zoals bij alle voorgaande projecten in Broekgraaf heeft de gemeente ook ons gevraagd het thema ‘glas’ te verwerken in de architectuur. Zo worden bij elke woning een aantal glazen bakstenen in de gevel verwerkt, speciaal gekozen op kleur voor De Reiger. De stenen steken uit de gevel, als daar de zon of een lamp op schijnt, ontstaat er een prachtig lichtspel. Elke straat krijgt haar eigen kleur.’

De Reiger blijft dicht bij de natuur
Dat het project De Reiger dicht bij de natuur staat, blijkt ook uit de keuze voor het ontwerp, de materialen en het energieplan: want duurzaamheid staat voorop!

Duurzaamheid in ontwerp en energiegebruik:
De riante overstekken hebben grote voordelen op het gebied van onderhoud. Ze beschermen de gevel tegen neerslag, waardoor deze langer schoon blijft. Daarnaast bieden ze schaduw, waardoor het huis gewapend is tegen warmte. Ook vanwege de bijzondere architectuur zijn de woningen van De Reiger duurzaam te noemen. Door een woning te ontwerpen met een rijke uitstraling, mooie materialen en unieke details, creëren we iets dat zijn waarde vasthoudt, en waar generaties na ons nog met plezier kunnen wonen.

Met het energieplan voor de woningen bent u helemaal klaar voor de toekomst. Gasloos wonen is de toekomst, en die begint hier. Met een ventilatiewarmtepomp van het merk Inventum, in combinatie met vloer- en elektrische verwarming, kiezen we voor een systeem dat bekend staat om het gebruikersgemak en comfort. Een systeem dat eenvoudig te bedienen is. Naast zeer goed geïsoleerde vloeren, gevels en-daken en triple glas in de kozijnen, komen op alle woningen minimaal 15 pv-panelen te liggen. Hierdoor wordt een zogenaamde ‘energieprestatiecoëfficiënt’ (epc) van -0,1 tot -0,2 behaald: een sterke reductie van het energieverbruik ten opzichte van traditionele woningen. Kortom, heerlijk comfortabel én duurzaam wonen, tegen veel lagere woonlasten. Hiermee investeert u niet alleen in uzelf, maar ook in de toekomst:

Generaties lang woonplezier, dat is pas duurzaam!
Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Gebruiksoppervlakte wonen 120-164 m²
Perceeloppervlakte 124-331 m²
Inhoud 444-659 m³
Lees meer

Objecttypen

A1

van € 270.000,- tot € 325.000,- v.o.n.
VERKOOP GESTART |

Meer informatie: dereigerleerdam.nl

---

Deze eengezinswoningen met een woonoppervlakte van 120 m2 hebben het allemaal. Eén van dit type eengezinswoningen heeft zelfs een eigen oprit met garage! Daarnaast is er genoeg parkeergelegenheid voor de deur zodat jouw auto altijd binnen handbereik staat. Het grote voordeel van de woningen in het nieuwbouwproject De Reiger is dat deze woningen all-electric (gasloos) zijn. Daarnaast zijn alle woningen voorzien van PV-panelen. Gegarandeerd een lagere energierekening dus! Voldoet de woning aan jouw wensen maar wil je het net iets ruimer? Geen probleem, we bespreken graag de uitbouw mogelijkheden!

De entree van deze woning biedt toegang tot het separaat toilet en tot de keuken / woonkamer. De ruim opgezette keuken biedt genoeg ruimte om lekker te kokkerellen. Vanuit de keuken / woonkamer toegang tot de trapopgang naar de eerste verdieping. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een badkamer inclusief toilet. Ideaal voor een gezin! De tweede verdieping biedt genoeg ruimte om een extra slaapkamer te realiseren of om een werkplek te creëren.

Alle woningen zijn voorzien van een berging of garage. Heb je groene vingers? Dan wordt je blij van een heerlijke ruime tuin. Zie jij jezelf wonen in één van deze woningen? Schrijf je dan snel in!
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 119 m²
Perceeloppervlakte 125-200 m²
Aantal woningen 5

A2

van € 340.000,- tot € 352.500,- v.o.n.
VERKOOP GESTART |

Meer informatie: dereigerleerdam.nl

---

De hoekwoningen van het type A2 zijn voorzien van een eigen oprit met garage en een woonoppervlakte van 126 m2. Daarnaast is er genoeg parkeergelegenheid voor de deur zodat jouw auto altijd binnen handbereik staat. Het grote voordeel van de woningen in het nieuwbouwproject De Reiger is dat deze woningen all-electric (gasloos) zijn. Daarnaast zijn alle woningen voorzien van PV-panelen. Gegarandeerd een lagere energierekening dus! Voldoet de woning aan jouw wensen maar wil je het net iets ruimer? Geen probleem, we bespreken graag de uitbouw mogelijkheden!

De entree van deze woning bevindt zich aan de voorzijde van de woning en biedt direct toegang tot het separaat toilet en tot de keuken / woonkamer. Wil je vanuit de keuken goed naar buiten kunnen kijken? Bouwnummer 18 is voorzien van een groot raam aan de keukenzijde, dit is je kans! Voorts bevinden zich op de eerste verdieping 3 slaapkamers en een badkamer voorzien van een toilet, douche en een wastafel. De tweede verdieping biedt genoeg ruimte om een extra slaapkamer te realiseren of om een werkplek te creëren.

Beide woningen van dit type zijn voorzien van een garage en een eigen oprit. De tuin ligt op het noordwesten, dus einde van de dag kan er heerlijk genoten worden van de zon.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 125 m²
Perceeloppervlakte 200-225 m²
Aantal woningen 2

B

van € 280.000,- tot € 290.000,- v.o.n.
VERKOOP GESTART |

Meer informatie: dereigerleerdam.nl

---

De op het noordoosten gelegen woningen van het type B liggen aan de korte zijde van het project. Met een woonoppervlakte van 127 m2 en genoeg parkeergelegenheid voor de deur is deze ideaal gelegen. Gaat je voorkeur uit naar een hoekwoning? Dan is bouwnummer 8 iets voor jou! Het grote voordeel van de woningen in het nieuwbouwproject De Reiger is dat deze woningen all-electric (gasloos) zijn. Daarnaast zijn alle woningen voorzien van PV-panelen. Gegarandeerd een lagere energierekening dus! Voldoet de woning aan jouw wensen maar wil je het net iets ruimer? Geen probleem, we bespreken graag de uitbouw mogelijkheden!

We zetten de woningen van type B graag voor je op een rijtje: 2 tussenwoningen, 1 eindwoning en allemaal voorzien van een separaat toilet op de begane grond, 3 slaapkamers op de eerste verdieping en genoeg ruimte om op de 2e verdieping een kamer naar wens in te richten.

Aan de straatzijde zijn genoeg parkeerplekken zodat familie en vrienden voor je deur de auto kunnen parkeren. Hadden we het al gehad over de tuin? De tuin ligt op het zuidwesten, een ideale ligging ten opzichte van de zon! De tuinen zijn allemaal voorzien van een berging.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 126 m²
Perceeloppervlakte 120-140 m²
Aantal woningen 3

C

€ 342.500,- v.o.n.
VERKOOP GESTART |

Meer informatie: dereigerleerdam.nl

---

Van dit bouwtype is slechts één bouwnummer te koop. Maak je interesse dus snel kenbaar! Deze eindwoning, bouwnummer 11, is gelegen op de hoek van de straat en heeft een woonoppervlakte van maar liefst 147 m2. Het grote voordeel van de woningen in het nieuwbouwproject De Reiger is dat deze woningen all-electric (gasloos) zijn. Daarnaast zijn alle woningen voorzien van PV-panelen. Gegarandeerd een lagere energierekening dus! Voldoet de woning aan jouw wensen maar wil je het net iets ruimer? Geen probleem, we bespreken graag de uitbouw mogelijkheden!

De entree van de woning bevindt zich aan de straat Indigo. De entree biedt toegang tot de trapopgang, het separaat toilet en de woonkamer / keuken. In tegenstelling tot de andere tussen- of eindwoningen is de entree in het midden van de woning gepositioneerd. Aan de rechterzijde bevindt zich de keuken en aan de linkerzijde tref je de ruime woonkamer. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers, de badkamer en opnieuw een separaat toilet. De 2e verdieping biedt tevens genoeg ruimte om een kamer naar wens in te richten. Wordt het jouw nieuwe werkkamer? Wordt het een 4e slaapkamer? De keuze is aan jou.

De op het zuidwesten georiënteerde tuin biedt volop zon. Daarnaast is de tuin voorzien van een berging. Vanuit de woonkamer kijk je uit op de tuin, hoe heerlijk is dat? Aan parkeermogelijkheden geen gebrek, in de omgeving zijn genoeg parkeerplekken.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 146 m²
Perceeloppervlakte 160 m²
Aantal woningen 1

D1

van € 453.550,- tot € 458.550,- v.o.n.
VERKOOP GESTART |

Meer informatie: dereigerleerdam.nl

---

Altijd al de droom gehad een tweekapper te kopen? Dan zijn deze woningen van type D1 echt wat voor jou! Deze ruime woningen van maar liefst 162 m2, een eigen oprit met garage en een ruime tuin op het zuidoosten gelegen zijn ideaal voor een gezin dat op zoek is naar ruimte. Het grote voordeel van de woningen in het nieuwbouwproject De Reiger is dat deze woningen all-electric (gasloos) zijn. Daarnaast zijn alle woningen voorzien van PV-panelen. Gegarandeerd een lagere energierekening dus! Voldoet de woning aan jouw wensen maar wil je het net iets ruimer? Geen probleem, we bespreken graag de uitbouw mogelijkheden!

De half vrijstaande woningen zijn voorzien van een separaat toilet op de begane grond en een ruime woonkamer / keuken. Vanuit de keuken toegang tot de zonnige tuin. De woning biedt volop comfort, mede door de 3 ruime slaapkamers en een ruime badkamer voorzien van een bad, een douche en 2 wastafels! Vanuit de overloop toegang tot het separaat toilet. Net als bij alle andere woningen in dit project is de 2e verdieping geheel naar eigen wens in te delen.

De tuin bevindt zich op het noordoosten, waardoor je overdag altijd de zon hebt. Perfect! Je auto kan geparkeerd worden in de garage en de oprit biedt de mogelijkheid om nog eens 2 auto’s te parkeren. Is dit dé woning voor jou? Schrijf je dan snel in op één van deze bouwnummers.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 161 m²
Perceeloppervlakte 235-255 m²
Aantal woningen 4

D2

van € 478.550,- tot € 484.050,- v.o.n.
VERKOOP GESTART |

Meer informatie: dereigerleerdam.nl

---

Is een vrijstaande woning jouw ultieme woondroom? Ook die woningen staan in het project De Reiger. Deze ruime vrijstaande woningen van maar liefst 162 m2, een eigen oprit met garage en een ruime tuin op het zuidoosten gelegen zijn ideaal voor een gezin dat op zoek is naar ruimte. Het grote voordeel van de woningen in het nieuwbouwproject De Reiger is dat deze woningen all-electric (gasloos) zijn. Daarnaast zijn alle woningen voorzien van PV-panelen. Gegarandeerd een lagere energierekening dus! Voldoet de woning aan jouw wensen maar wil je het net iets ruimer? Geen probleem, we bespreken graag de uitbouw mogelijkheden!

De vrijstaande woningen zijn voorzien van een separaat toilet op de begane grond en een ruime woonkamer / keuken. Vanuit de keuken toegang tot de zonnige tuin. De woning biedt volop comfort, mede door de 3 ruime slaapkamers en een ruime badkamer voorzien van een bad, een douche en 2 wastafels! Vanuit de overloop toegang tot het separaat toilet. Net als bij alle andere woningen in dit project is de 2e verdieping geheel naar eigen wens in te delen.

De tuin bevindt zich op het noordoosten, waardoor je overdag altijd de zon hebt. Perfect! Je auto kan geparkeerd worden in de garage en de oprit biedt de mogelijkheid om nog eens 2 auto’s te parkeren. Is dit dé woning voor jou? Schrijf je dan snel in op één van deze bouwnummers.
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 161 m²
Perceeloppervlakte 247-260 m²
Aantal woningen 2

D2E

€ 500.000,- v.o.n.
VERKOOP GESTART |

Meer informatie: dereigerleerdam.nl

---

Is een vrijstaande woning jouw ultieme woondroom? Ook die woningen staan in het project De Reiger. Deze vrijstaande woning, van het type D2E, is voorzien van een erker wat het een unieke woning maakt binnen dit project! Deze woning heeft een woonoppervlakte van 164 m2, de grootste woning van het project. Het grote voordeel van de woningen in het nieuwbouwproject De Reiger is dat deze woningen all-electric (gasloos) zijn. Daarnaast zijn alle woningen voorzien van PV-panelen. Gegarandeerd een lagere energierekening dus! Voldoet de woning aan jouw wensen maar wil je het net iets ruimer? Geen probleem, we bespreken graag de uitbouw mogelijkheden!

De vrijstaande woningen zijn voorzien van een separaat toilet op de begane grond en een ruime woonkamer / keuken. Vanuit de keuken toegang tot de zonnige tuin. Het speciale aan de woonkamer is dat deze is voorzien van een erker. De woning biedt volop comfort, mede door de 3 ruime slaapkamers en een ruime badkamer voorzien van een bad, een douche en 2 wastafels! Vanuit de overloop toegang tot het separaat toilet. Net als bij alle andere woningen in dit project is de 2e verdieping geheel naar eigen wens in te delen.

De tuin bevindt zich op het noordoosten, waardoor je overdag altijd de zon hebt. Daarnaast biedt de woning een garage en een ruime oprit waar 2 auto’s geparkeerd kunnen worden. Maak jij je deze vrijstaande woning met erker helemaal je eigen en kan je niet wachten om je spullen in te richten? Dan zien we je inschrijving graag tegemoet!
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 163 m²
Perceeloppervlakte 325 m²
Aantal woningen 1