Defensie-eiland | Midden Project is gerealiseerd.

Defensie-Eiland, 3441 VB, Woerden

van € 225.000,- tot € 950.000,- v.o.n.

Algemeen

LAATSTE PENTHOUSE BESCHIKBAAR | BOUW GESTART

Defensie-eiland is een van de meest bijzondere plekken in Woerden.Een eiland in de stad waar vroeger noeste arbeid werd verricht en je nu uniek en rustig kunt wonen. Grijp je kans in Midden en kies voor dit penthouse. 

UITGESPROKEN & HERKENBAAR

Defensie-eiland herbergt veel kwaliteiten die door duurzaam ontwikkelen behouden blijven en zelfs versterkt worden. Zo gaan we spaarzaam om met materialen en tonen we respect voor een stukje historie door daar waar mogelijk bestaande gebouwen te renoveren en te hergebruiken. Ook de openbare inrichting van het plan refereert aan het verleden. Verder krijgen fietsers en wandelaars een hoofdrol, wordt er zo veel mogelijk uit het zicht geparkeerd en afval ondergronds ingezameld.  Op Defensie-eiland zijn we begonnen met bouwen in Noord. Kom naar het eiland en laat je verrassen door de mooie mix van stoere, industriële stadswoningen aan de oostoever en prachtige, statige herenhuizen aan de westoever.  Daarnaast hebben we twee bijzondere woontorens gebouwd die naadloos aansluiten op de sfeer van het eiland. Het resultaat mag er zijn! Nu is Midden aan de beurt. Het volgende plan met minstens zoveel kwaliteit. 

MIDDEN IN HET LEVEN

Midden ligt centraal op Defensie-eiland tussen Kasteel Woerden en de Singel. Dit deel vormt de hoofdentree van het eiland. De woningen worden omringd door bijzondere openbare plekken, zoals het Wasserijplein met de oude wasserij en de zo kenmerkende schoorsteen van 27 meter hoog. In deze historische gebouwen komt gezellige horeca met cultuur en wonen. Een groene kade siert de Singel en aan de voet van de fietsbrug ligt een groen stadsparkje. Hier woon je heerlijk! 

STOER & INDUSTRIEEL

Het industriële karakter van Defensie-eiland was voor architect Gert de Graaf van Groosman de onderlegger van zijn ontwerp. De kasteelwoningen, kadewoningen en appartementen hebben door gekozen vorm en materiaalgebruik een stoere uitstraling. Bekijk de beelden en zie hoe de woningen duidelijke bouwstijlkenmerken vertonen van de oude defensiegebouwen. Ook de omgevingskwaliteiten zijn meegenomen in het ontwerp. Door de grote raampartijen geniet je optimaal van het uitzicht op het water, het plein of Kasteel Woerden. Ook heeft iedere woning een fijne, eigen buitenruimte.  

AUTOLUW 

Op Defensie-eiland zie je straks weinig auto’s. Een bewuste keuze om de groene en waterrijke woonbeleving te versterken en alle ruimte te geven aan fietsers en wandelaars. Alle bewoners van Midden parkeren hun auto in het binnengebied op begane grond niveau. Onder de appartementen, woningen en tuinen van de Kasteelwoningen komt op -1 een openbare parkeergarage van de gemeente Woerden met een parkeercapaciteit van circa 85 parkeerplaatsen. De tuinen van de Kadewoningen liggen op de eerste verdieping, deels boven de parkeerplaats van de bewoners dus. Elke bewoner heeft een eigen gereserveerde privé-parkeerplaats. De penthouses zelfs twee!
Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Gebruiksoppervlakte wonen 66-220 m²
Inhoud 172-572 m³
Datums
Start bouw woensdag 28 juni 2017
Start oplevering donderdag 1 november 2018
Lees meer

Objecttypen

Defensie-eiland | Midden Kasteelwoning

van € 385.000,- tot € 539.000,- v.o.n.
Ben je op zoek naar een groot en praktisch huis, dan bieden de Kasteelwoningen uitkomst. Hier woon je op een unieke plek met een geweldig uitzicht op Kasteel Woerden. Van het uitzicht geniet je maximaal door de grote hoeveelheid ramen. De tien kasteelwoningen hebben een woonoppervlakte van circa 114 tot 178 m2.

Op de hoek ligt een special met een zeer bijzondere plattegrond. Alhoewel de indeling van de overige woningen nagenoeg gelijk is, is geen huis hetzelfde in woonoppervlakte. Dit komt door de schuine gevel. Hoe verder je van de hoek afkomt, hoe groter de woningen. In de basis hebben de woningen al vier of vijf slaapkamers. En in de grotere varianten kun je het uitbreiden tot maar liefst zes slaapkamers en twee badkamers!?  

Aan de voorkant van het huis wordt een ‘Woerdense stoep’ gemaakt met fraaie luiken. Hier kun je een bankje en planten plaatsen. Dit zou zomaar je favoriete plek kunnen worden. Aan de achterzijde ligt een heerlijke tuin op het zuidoosten. Ben je een echt buitenmens, dan kun je ook nog een dakterras laten maken op de bovenste verdieping.  

Op het binnenterrein is een privéparkeerplaats voor je gereserveerd. Deze grenst bij de meeste woningen direct aan de tuin. Gemak, comfort, luxe en uniek uitzicht. En dat allemaal in hartje Woerden!
+ Lees meer
Gebruiksoppervlakte wonen 114-179 m²
Perceeloppervlakte 70-113 m²
Aantal woningen 10