Hoef en Haag | Wonen aan de Brink Project is gerealiseerd.

4124, Hoef En Haag

van € 229.900,- tot € 384.900,- v.o.n.

Project website

Algemeen

Hoef en Haag een nieuw dorp aan de Lek.

Tussen Vianen en Hagestein, pal naast de recreatieplas Everstein, verrijzen in de loop van volgend jaar de eerste woningen van Hoef en Haag, een nieuw dorp aan de Lek. Binnen nu en 2025 wordt hier hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe dorp met circa 1800 woningen en een gezellig dorpshart in een groene en waterrijke omgeving.

Keuze uit 3 verschillende buurten in Hoef en Haag
De eerste fase wordt opgebouwd uit drie buurten met elk een eigen karakter: Het Dorpshart, Het Lint en De Erven. In november begint de verkoop van de eerste fase: 37 woningen in Het Dorpshart en 17 kavels in Het Lint. Het Dorpshart heeft een dorpse bebouwing in Oudhollandse sfeer. ‘Uit de vele enquêtes die wij onder belangstellenden hebben verspreid, bleek er een grote voorkeur te zijn voor een dorpshart met Oudhollandse architectuur en een meer dorps-landelijke stijl voor de woningen in Het Lint. Ook willen mensen graag aan het water wonen. Hoef en Haag is daarom in dezelfde stijl ontworpen als de oude lintdorpen die in de omgeving te vinden zijn. Er wordt een watergeul, die de Meander is gedoopt, aangelegd door het dorp die wonen aan het water voor een groot deel van de toekomstige inwoners mogelijk maakt.’En dat valt in de smaak. Niet alleen inwoners van Vianen zijn enthousiast, ook Utrechters, Nieuwegeiners en IIsselsteiners tonen nu al interesse in de nog te bouwen woningen. Al circa 1100 geïnteresseerden hebben zich aangemeld voor een huis in Hoef en Haag. ‘Onder de belangstellenden zijn starters en jongen gezinnen.’

In Hoef en Haag komen uiteindelijk 1800 nieuwbouwwoningen. De bouw gebeurt uiteraard gefaseerd. Buurtje voor buurtje, zodat het vanaf dag één fijn wonen is in het nieuwste dorpje aan de Lek. In Fase 1 komen ongeveer 370 woningen.

Het ontwerp van het nieuwe dorpje is tot stand gekomen na zorgvuldig onderzoek en uitgebreide gesprekken met mogelijke bewoners en geïnteresseerden. We zijn blij met het resultaat! Hoef en Haag wordt een sfeervol dorpje waarin groen en water een belangrijke rol hebben. Of je nou in Het Dorpshart, De Erven of Het Lint woont, overal is het even groen en waterrijk. Toch heeft elk buurtje zijn eigen identiteit. Verschillende soorten huizen en bouwstijlen zorgen voor een prettige variatie. Precies zoals je dat ziet in de oude dorpjes.

Hoe zou jij willen wonen? Welke sfeer spreekt je het meeste aan en wat voor een huis zoek je? Ontdek de charme van de drie verschillende buurten van het nieuwste dorpje aan de Lek.

Wonen in Het Dorpshart

Gezellig wonen in Het Dorpshart van Hoef en Haag
In Het Dorpshart van Hoef en Haag is het gezellig druk. Ideaal voor mensen die prijs stellen op sociale contacten. Hier woon je rondom de Brink: het hart van de wijk waar alle voorzieningen zijn en waar plaats is voor ontmoeten.
De huizen worden gebouwd in Oud-Hollandse stijl. Aan elkaar gebouwd en toch heel afwisselend door de rijke detaillering. Denk hierbij aan stoere luiken, roedes in de ramen, dak - kappellen en opvallend mooie voordeuren.
Parkeren in Het Dorpshart doe je op binnenterreinen. Daardoor zijn de straten en hofjes gezellig, autoluw en knus. Hier krijgen kinderen alle ruimte om vriendjes te maken en veilig buiten te spelen.
Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Gebruiksoppervlakte wonen 92-172 m²
Perceeloppervlakte 128-226 m²
Inhoud 276-516 m³
Datums
Start bouw vrijdag 1 december 2017
Start oplevering zaterdag 1 september 2018
Lees meer