CPO Sluiseiland Verkocht

4132 AG, Vianen

van € 367.041,- tot € 598.128,- v.o.n.

Project website

Algemeen

KOOP JE EIGEN WONING TEGEN KOSTPRIJS!
Let op! Genoemde prijs is indicatief en kan nog wijzigen.
Plattegronden dienen als voorbeeld, de woningen zijn nog vrij in te delen.

Bezoek de projectwebsite: cposluiseiland.nl

Op Sluiseiland Vianen start naar verwachting per november 2020 de bouw van een nieuwe buurt van 39 woningen en appartementen. Geen projectondernemer of grote investeerder is de opdrachtgever, maar een groep gewone burgers heeft de handen ineen geslagen en zijn aan de slag gegaan met het ontwerpen van een eigen buurt. De buurt is een onderdeel van het plan Sluiseiland waarin in totaal 185 woningen worden gebouwd.

CPO betekent Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en staat voor samen bouwen aan een buurt waarin elke bewoner zijn eigen huis ontwerpt én waarin gezamenlijk met de architect nagedacht wordt hoe het gehele huizenblok, zowel de binnen- als buitenruimten, vorm moet krijgen. Een eigen buurt met huizen door mensen zelf ontworpen, met aandacht voor de duurzaamheidseisen en de nieuwste ontwikkelingen binnen de circulaire bouw. Een buurt voor de toekomst.

INSCHRIJVEN IS NU MOGELIJK
Er is inmiddels een verkaveling gemaakt en de huidige deelnemers hebben een plek in het plan gekozen. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar, maar wacht niet te lang: voor het kiezen van een kavel geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Voor het deelnemen aan dit project zijn regels vastgesteld.

ONTWERP
In totaal worden 39 woningen ontwikkeld in een mix van appartementen, maisonnettes en herenhuizen, variërend van 85 m² – 230 m² woonoppervlak met een bouwsom van circa € – 300.000 tot ruim € 600.000, inclusief (een verplicht af te nemen) private parkeerplaats. De deelnemers worden begeleid door procesadviseur Urbannerdam en hebben een Vereniging van Opdrachtgevers gevormd. De vereniging heeft architectenbureau KRFT uit Amsterdam gekozen voor het ontwerp van het plan. In dit ontwerp worden de woningen in een S-vorm georganiseerd rondom twee open, verhoogde binnenhoven welke ruimte bieden voor privé en collectieve buitenruimtes. Middels drie stijgkernen met lift worden de appartementen en penthouses op de bovenste verdieping ontsloten. De herenhuizen en maisonnettes hebben hun voordeur aan de straat. Alle woningen kunnen gebruik maken van de collectieve tuin en kunnen daarnaast kiezen voor een riante privé buitenruimte. Onder het gehele bouwblok komt een parkeergarage voor bewoners om de auto te parkeren.

VIANEN
De historische Vrijstad Vianen ligt aan de zuidkant van de Lek. Het stadje is fantastisch ontsloten met de A2 en de A27 zodat u snel in Utrecht maar ook in Den Bosch of Breda bent. Vianen heeft geen NS station maar is vanuit alle windstreken goed bereikbaar met de bus. Met de auto en de bus ben je binnen 20 minuten in het centrum van Utrecht.

Vianen is van oorsprong een vestingstad, aangelegd om de bewoners van Utrecht in de gaten te houden. Vianen heeft daarom kenmerkende stadsmuren, verdedigingswerken en kastelen. Deze historie is nog steeds terug te zien in de opbouw en de structuur van het stratenpatroon, en de historische gebouwen in het centrum.

INTERESSE?
Heb je interesse? Meld je aan op de projectwebsite cposluiseiland.nl. Er zijn nog een aantal woningen beschikbaar.
De architecten begeleiden de bewoners met het maken van keuzes en ook wanneer er gebouwd gaat worden krijgen bewoners begeleiding om goede beslissingen te kunnen nemen.

PLANNING
Verwachte start bouw: 4e kwartaal 2020
Verwachte oplevering: 4e kwartaal 2021
Lees meer

Omgeving

Het Sluiseiland krijgt een nieuwe bestemming als woongebied. Direct naast de historische binnenstad, waar er uitgekeken wordt op het Merwedekanaal en de passantenhaven en omgeven door groen. De locatie is een bijzonder stukje Vianen dat op een bijzondere manier ingevuld kan worden. Hierbij is het belangrijk de toegevoegde waarde aan te laten sluiten op de bestaande stad. Een ontwikkeling via CPO sluit hier goed bij aan. De centrale as van het hele Sluiseiland loopt aan de westzijde langs de bebouwing en kijkt uit op de passantenhaven. De kade aan deze zijde is niet bedoeld voor doorgaand verkeer. Aan de oostzijde kijkt u uit op het Merwedekanaal en loopt de weg met ook aan deze zijde de ingang van de eigen parkeergarage. Met uitzicht op de vaarroutes, de ontsluiting van en naar het gebied, in de buurt van het sluizencomplex en het historisch centrum is het project Sluiseiland een bijzonder stukje binnen de stedelijke context. Het zelf kunnen ontwikkelen van een eigen woning op deze locatie is dan ook een unieke kans. In 5 minuten loop je naar het oude en gezellige centrum van Vianen. In de Voorstraat en de straten daaromheen zitten veel kleine winkels, restaurants en terrasjes. Wil je uitgebreider winkelen of uitgaan dan is Utrecht dichtbij met alle theaters, bioscopen en musea.
Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Gebruiksoppervlakte wonen 87-215 m²
Perceeloppervlakte 80-120 m²
Inhoud 255-540 m³
Datums
Start bouw zondag 1 november 2020
Start oplevering maandag 1 november 2021
Lees meer