De Werkhof Project is gerealiseerd.

3985, Werkhoven

van € 233.530,- tot € 287.072,- v.o.n.

Algemeen

Werkhoven, the place to be!

In de gemeente Bunnik is Werkhoven een kleine kern met ongeveer 2.300 inwoners. In de 12-13e eeuw werd de Kerk van Werkhoven gebouwd (de Sint Stevenskerk) die nog altijd het middelpunt van de historische kern van het dorp vormt. Werkhoven ademt landelijke rust, hoewel slechts circa tien kilometer verwijderd van Utrecht en vlak bij het pitorekse stadje Wijk bij Duurstede. Een agrarisch dorp is het van oudsher, omgeven door fruitboomgaarden. In de zomer ziet men overal stalletjes met verse kersen, pruimen, appels en peren. Even stoppen is bijna een must om te genieten van het vredige, groene landschap en de weidse vergezichten. En op donderdag, vrijdag en zaterdag staat er een marktkraam op de Brink (vis- of groenteboer). Zij nodigt ook uit tot rust, tot wandelen langs de oevers van de Kromme Rijn en tot etsen langs boerderijen en pittoreske plekjes. Je woont buiten, maar tegelijk in het hart van Nederland, met de grote stad en uitstekende verkeersverbindingen onder handbereik. Werkhoven beschikt over basisonderwijs (brede school), kinderopvang, sportfaciliteiten en horeca. De snelbus brengt u rechtstreeks naar Utrecht. Aan de rand van het dorp ligt kasteel Beverweerd en ook de gerestaureerde korenmolen, de Rijn en Weert, is een bezoekje waard. Er zijn geregeld festiviteiten in het dorp. Koningsdag en Carnaval worden bijvoorbeeld groots gevierd.
Werkhoven is prima bereikbaar en overal dichtbij. Houten met al haar voorzieningen ligt op een steenworp afstand. Houten bevindt zich op 15 minuten met haar binnenstad Het Rond waar u heerlijk kunt winkelen. Met een minuut of 10 staat u op Utrecht Centraal, zonder enige hinder van les. Toch liever met eigen vervoer? Even buiten het dorp bevindt zich de afslag en toerit van en naar de A12 en A27.
In plan De Werkhof komt woningbouw, groen en verkeersruimte tezamen op de voormalige locatie van de school De Werkhof en het daarachter gelegen gebied tot aan de Achterrijn. Het bestemmingsplan gaat uit van 29 nieuwe woningen in 2 lagen met een kap, 12 tweeonder- een kap woninen en 15 vrijstaande woningen. De zone langs de Achterrijn is als groen bestemd. Hier wordt een ecologische verbindingszone gerealiseerd. In het plan is de oude Kastanjeboom behouden. In dit plan liggen 15 vrije kavels waarop u uw droomwoning kunt bouwen waarvan op dit moment nog slechts 7 kavels beschikbaar zijn.
Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Gebruiksoppervlakte wonen 1 m²
Perceeloppervlakte 400-619 m²
Inhoud 1 m³
Lees meer