Eiland Ossenwaard

3989 NZ, Ossenwaard

Algemeen

BINNENKORT IN VERKOOP!

Interesse in één van de villa's op Eiland Ossenwaard? Maak je interesse kenbaar bij de projectmakelaar zodat we je op de hoogte kunnen houden over updates en de toekomstige start verkoop!

---

Op een unieke plek aan het water en in de natuur van het 'Groene Hart' van Nederland tref je het Eiland Ossenwaard. Dit project én deze plek zijn met recht uniek te noemen. Waar kan je nog wonen op een eiland vlakbij de Randstad? De Ossenwaard is qua grootte het zestiende (bewoonde) eiland van Nederland en heeft een eigen plaatsnaam en postcode. Met een lengte van 1,3 kilometer en een uiterste breedte van 350 meter is de Ossenwaard het grootste privé eiland van Nederland.

WONEN OP HET EILAND OSSENWAARD
Het eiland heeft door haar omvang een rijke diversiteit aan natuur, waar je in alle rust of in groot gezelschap kunt genieten. Langs de oevers liggen diverse kleine strandjes, waar je kunt zwemmen of kunt aanmeren met een boot. Aan de uiterste noord- en zuidkant liggen uitgestrekte velden, waar verschillende vogel- en andere diersoorten leven. Het midden is dichter begroeid met grote bomenrijen. Er zijn diverse vijvers en zelfs een oude boomgaard, waar verschillende soorten fruit geoogst kunnen worden.

Het eiland ligt in het midden van Nederland op 20 minuten rijden van de Dom in Utrecht. Op fietsafstand liggen de dorpen Schalkwijk en Tull en 't Waal. Op steenworp afstand vind je Nieuwegein en Vianen en binnen 40 minuten sta je op Schiphol of in onze hoofdstad Amsterdam. De eerste grote supermarkt is te vinden in Schalkwijk en voor de uitgebreidere voorzieningen kun je in Houten of Nieuwegein terecht. Heb je even geen zin om de deur uit te gaan, dan kun je je boodschappen ook gewoon op het eiland laten bezorgen. Het centrumgebied van het eiland ligt hoger dan de omliggende dijken waardoor er geen overstromingsgevaar is. Aan de noordoost zijde liggen diverse strandjes waar het in de warme seizoenen heerlijk vertoeven is!

Natuur maakt de mens gelukkiger! Op het Eiland Ossenwaard kan je hier 365 dagen per jaar onbeperkt van genieten. Van wilde bloemen, boomgaarden, diversiteit aan vogels, mooie wandelpaden tot de in vrijheid loslopende paarden. Het is hier allemaal te vinden! Het water is wat De Ossenwaard tot het unieke Eiland Ossenwaard maakt. Aan de noordzijde van het eiland zal een privé aanlegmogelijkheid worden gecreëerd. Even afkoelen of voetje baden? Dat kan! Want op het eiland vind je enkele mooie, fijnkorrelige zandstranden met ondiep water tot zeker tien meter uit de oever. Ongelooflijk dat dit bestaat, zo dicht bij de Randstand!
Lees meer