Ecowijk Project is gerealiseerd.

3991 MX, Houten

van € 235.000,- tot € 400.000,- v.o.n.

Project website

Algemeen

Bouw met een eigen huis mee aan Ecowijk Houten in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)!

Omschrijving

Vereniging Ecowijk Houten realiseert 36 energievriendelijke woningen in een groene ecologische woonomgeving, op een bijzondere locatie, grenzend aan de groene Vijfwal, even ten zuiden van het ‘Oude-Dorp’ in Houten.

De woningen liggen aan de buitenzijde van de totale wijk-kavel. Daarmee is het middenterrein voornamelijk groen, met alleen een buurthuis en een schuur als bebouwing. In de wijk lopen slingerende paadjes door het groen langs de woningen die losjes zijn gesitueerd. Enkele woningen (aan de westkant) hebben een parkeerplek naast de woning. De parkeerplekken voor de andere woningen zijn gecombineerd in twee zogenaamde parkeerkoffers die aan de randen van de wijk zijn geplaatst. Er loopt één verhard pad door de wijk, waarmee de wijk in geval van nood voor hulpverleners bereikbaar is. Auto’s worden verder zoveel mogelijk aan de buitenkant gehouden. De privé kavels zijn zo’n 20 meter diep. Bijna alle woningen zijn zuidgeoriënteerd voor een optimale zoninstraling.

Als u mee wilt doen, word dan lid en realiseer uw eigen duurzame woning in deze bijzondere wijk. De bouwvergunning wordt al voorbereid voor meerdere woningen. Nieuwe instromers kunnen nog kiezen voor wat betreft het type woning en de indeling daarvan.

De woningen

Er zijn drie basistypen in diverse breedtematen:
1. Hoog model: Grutto
2. Laag model: Kievit
3. Smal model: Houtsnip

Kijk voor de kenmerken bij de bouwnummers van de desbetreffende types.

Duurzaam wonen in een groene wijk betekent dat de woningen zeer goed geïsoleerd zijn (2x niveau bouwbesluit) en ze worden met zeer duurzame installaties uitgerust die zorgen voor hoog comfort en een lage energierekening. Bij alle materiaalkeuzes wordt gelet op de ecologische footprint. Duurzaam hout is in het project geïntegreerd, driedubbel glas en verven op ecologische basis maken het ontwerp af. Het is mogelijk te kiezen voor extra opties om de woning volledig energieneutraal te maken.
Naast ecologische duurzaamheid is ook sociale duurzaamheid terug te vinden in de vorm van enkele sociale huurwoningen, een gezamenlijke binnentuin en een buurthuis dat voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. We streven naar een groeiende samenhang in de groep die leidt tot een buurt waar goed nabuurschap het uitgangspunt is. Tijdens de bouw besluiten we samen met de leden van de vereniging over de inrichting hiervan.

De wijk wordt door de bewoners zelf gebouwd en daarmee zijn zij eigen projectontwikkelaar. In het eerste kwartaal van 2015 begint de bouw. Kom ook in deze mooie, groene omgeving wonen!
Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Gebruiksoppervlakte wonen 82-141 m²
Perceeloppervlakte 120-240 m²
Inhoud 246-423 m³
Lees meer