Energielabel wordt dit jaar mogelijk fors duurder

Wie zijn huis wil verkopen is dit jaar mogelijk duurder uit. Het kabinet verandert de manier waarop je een energielabel voor je huis krijgt. Hiervoor moet een inspecteur langskomen en dat kost je naar verwachting honderden euro's extra.

Energielabel wordt fors duurder 

Een energielabel is voor huiseigenaren weliswaar niet verplicht, maar wordt dat wel op het moment dat je je woning gaat verkopen. Een verkoper die bij de overdracht niet in het bezit van een energielabel loopt het risico een boete te krijgen. Dat is natuurlijk zonde.

Nieuwe bepalingsmethode energielabel

Omdat het bepalen van het energielabel volgens het kabinet nauwkeuriger moet, is het nodig dat een inspecteur langs komt om te meten. Dit gaat tot hogere kosten leiden. Hoeveel dat zal zijn is nog niet duidelijk, dit hang er ook vanaf hoeveel een bedrijf daar voor vraagt. Maar dat het flink meer zal gaan kosten is onvermijdelijk.

Energielabel is 10 jaar geldig

Huiseigenaren hoeven zich geen zorgen te maken. De nieuwe keuring wordt pas in juli 2020 van kracht, wie dus een label voor de oude prijs wil, heeft daar nog ruim de tijd voor. En ook die zijn voor tien jaar geldig. Wij adviseren huiseigenaren met verkoopplannen dan ook nog voor 1 juli 2020 een energielabel aan te vragen. Ook als je nog geen concrete verkoopplannen hebt is het verstandig alvast een definitief energielabel aan te vragen, mits je uiteraard denkt binnen 10 jaar te gaan verhuizen.

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief en wil je niets missen van het nieuws op de woningmarkt in 2020? Schrijf je dan hier in!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief en wil je niets missen van het nieuws op de woningmarkt in 2020? Schrijf je dan hier in!  

 

Kom langs - of - Maak een afspraak