Nieuw bij GeldXpert: de arbeidsmarktscan!

Voor startende flexwerkers is het lastig om een hypotheek af te sluiten omdat het arbeidsverleden vaak niet toereikend is. Wij hebben een nieuw initiatief ontwikkelt waardoor het voor hen makkelijker wordt om een hypotheek af te sluiten.

de arbeidsmarktscan

Heb je geen vaste baan, maar wil je wel een huis?

Momenteel wordt bij iemand met een tijdelijk uitzend- arbeidscontract gekeken naar het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar. Met name voor starters is dit nadelig, omdat zij vaak nog geen 3 jaar aan het werk zijn. In deze situatie biedt de arbeidsmarktscan uitkomst!

Hoe werkt de arbeidsmarktscan?

Als de kandidaat uitzendkracht, flexwerker of payroller is en hij minimaal één jaar aan het werk is kan hij een arbeidsmarktscan aanvragen. Dit is een scan die kijkt naar het toekomstperspectief van de kandidaat op de arbeidsmarkt. In de scan wordt gekeken naar de opleiding van de kandidaat, de regio waar kandidaat woonachtig is en de sectoren waarin men werkzaam is. De kansen op de arbeidsmarkt wordt uitgedrukt in een cijfer van 0 tot 100. Met een score boven de 70 komt de kandidaat in aanmerking voor een hypotheek. Of de kandidaat daadwerkelijk een hypotheek kan afsluiten is ook afhankelijk van meerdere factoren zoals de waarde van de woning, inkomen, BKR.

GeldXpert werkt met de arbeidsmarktscan

Momenteel zijn er drie hypotheekverstrekkers die werken met de arbeidsmarktscan. Vanaf 1 januari 2020 gaat NHG samen met nog eens zes hypotheekverstrekkers gebruikmaken van de arbeidsmarktscan. GeldXpert kan bij al deze geldverstrekkers een hypotheek voor je afsluiten. Wil je jouw mogelijkheden weten? Vraag direct een gratis hypotheek adviesgesprek aan.

Gratis hypotheekgesprek aanvragen

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief en wil je niets missen van het nieuws op de woningmarkt in 2020? Schrijf je dan hier in!  

 

Kom langs - of - Maak een afspraak