Uitstel nieuw energielabel tot 1 januari 2021

Eerder hebben wij bericht over de aanstaande wijzigingen omtrent het energielabel. De invoering van het nieuwe energielabel wordt echter met een half jaar uitgesteld. De aanpassing zou eigenlijk al 1 juli 2020 van kracht worden, maar het gaat niet lukken de benodigde software voor de gewijzigde bepalingsmethode binnen dit korte tijdsbestek beschikbaar te hebben.

Nieuw energielabel uitgesteld

Nieuwe ingangsdatum

De minister heeft op verzoek van een aantal betrokken partijen de invoering uitgesteld naar 1 januari 2021. De zorgvuldigheid bij de invoering staat immers voorop en door het uitstellen van de ingangsdatum hebben de belanghebbende partijen meer tijd om zich voor te bereiden.

Energielabel

Het nieuwe energielabel wordt gebaseerd op het primair fossiel energiegebruik in kWh per m2 per jaar en geeft een beter beeld van de energieprestatie van een woning of gebouw. Omdat de berekening daarmee dermate complex wordt is het nodig dat een inspecteur langs komt om te meten.

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief en wil je niets missen van het nieuws op de woningmarkt in 2020? Schrijf je dan hier in!  

 

Kom langs - of - Maak een afspraak