Beste energiezuinige nieuwbouwwoningen staan in Nieuwegein

Het project Kroon op Jutphaas in Nieuwegein is in 2015 door ons verkocht en is één van de winnaars van de ZEN-prijs. Dit is een prijs voor de door bewoners best beoordeelde zeer energiezuinige nieuwbouwwoningen.

Duurzame-Nieuwbouw

Rapportcijfer 8,6 voor Kroon op Jutphaas

Kroon op Jutphaas is onderdeel van Mooi Rijnhuizen, een wijk in Nieuwegein, en ontvangt de ZEN-prijs voor het project met het hoogste algemene rapportcijfer – een 8,6.

De afgelopen jaren zijn er al flink wat NOM-woningen (nul-op-de-meter) of woningen met een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0 gebouwd. Dat was de aanleiding om in het voorjaar van 2019 te peilen hoe tevreden de bewoners daadwerkelijk zijn. Bureau voor Woononderzoek vroeg in een enquête naar het oordeel van de bewoners van 31 projecten met ZEN-woningen, die minimaal 9 maanden bewoond zijn. Het streefcijfer van het ZEN-platform – minimaal een 7,5 voor bewonerstevredenheid – wordt gemiddeld ruimschoots behaald, zo blijkt uit het woonbelevingsonderzoek. Het gemiddelde rapportcijfer voor de projecten die aan het onderzoek deelnamen is een 7,9.

Met name de luchtkwaliteit en de lage energierekening worden als zeer prettig ervaren. Het gemiddelde maandbedrag voor energie is bij nul-op-de-meter woningen (NOM-woningen) met een energieprestatiegarantie € 31. Van de bewoners van deze NOM-woningen betaalt 41% geen maandelijkse energiekosten, of krijgt geld terug.

ZEN: zeer energiezuinige nieuwbouw

Het ZEN-platform staat voor zeer energiezuinige nieuwbouw, van bijna energieneutraal (BENG) tot energieleverend, met de bewoner als uitgangspunt.

Wil je ook energiezuinig wonen? Het project Kroon op Jutphaas is inmiddels al geruime tijd verkocht en bewoond, maar we laten je graag kennismaken met twee andere projecten in Nieuwegein:

Rijnfort (in verkoop) – Luxe appartementen en woningen variërend in oppervlakte van 87 m² tot 188 m² vanaf € 324.750,- v.o.n. Interesse? Klik hier voor het aanbod in project Rijnfort.

Edisonkwartier (in voorbereiding) – Royale herenhuizen variërend in woonoppervlakte van 135 tot 145 m² met prijzen vanaf € 429.000,- v.o.n. Interesse? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief en wil je niets missen van het nieuws op de woningmarkt in 2020? Schrijf je dan hier in!

Kom langs - of - Maak een afspraak