Hypotheekrente gedaald, huizenprijzen gestegen

De hypotheekrentes zijn de afgelopen periode flink gedaald. In de zomer zijn er nagenoeg geen rentewijzigingen doorgevoerd, maar in oktober hebben bijna alle hypotheekverstrekkers hun hypotheekrente verlaagd. De huizenprijzen zijn daarentegen opnieuw gestegen naar gemiddeld 430.000 (regio Utrecht).

Hypotheekrente

Momenteel is de gemiddelde hypotheekrente voor 10 jaar vast met NHG tussen de 1,02 % en 1,6 %. De lagere rente is het gevolg van felle concurrentie op de hypotheekmarkt. Het zijn voornamelijk minder bekende hypotheekverstrekkers die de grote banken scherp houden.

Huizenmarkt

Ook de huizenmarkt is flink in beweging. In 20 jaar zijn de huizenprijzen namelijk nog nooit zo hard gestegen. De kans is groot dat je woning nu voor een hogere prijs verkocht wordt dan waarvoor deze te koop is gezet. De grootste stijging qua verkoopprijs in het derde kwartaal t.o.v. vorig jaar zijn in Utrecht de vrijstaande woningen gevolgd door de 2-onder-1-kap woningen. Ook op de tussenwoningen, hoekwoningen en appartementen zit een fijne winstmarge. De verkooptijd voor alle woningen staat op circa 30 dagen. En ook het aantal transacties in de regio Utrecht laat een positief beeld zijn. In de regio Utrecht is in het 3e kwartaal van 2020 het aantal transacties ten opzichte van het 2e kwartaal toegenomen. Het is goed mogelijk dat jij als gevolg van de gestegen huizenprijzen door de bank wordt geclassificeerd in een lager risicoprofiel waardoor je een lagere rente kunt krijgen.

Gratis adviesgesprek

De kans is klein dat je je woning momenteel met verlies verkoopt. Banken lopen daarom minder risico om geld te verliezen, wat tot uitdrukking komt in lagere hypotheekrentes. Ben je benieuwd of jij ook kunt profiteren van de lage hypotheekrente of de gestegen huizenprijzen? Maak eens vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs van GeldXpert. Het is kosteloos en je weet direct waar je aan toe bent!

Gratis adviesgesprek aanvragen

Kom langs - of - Maak een afspraak