7 tips om meer kans te maken op een huis

Een doorn in het oog van veel huizenzoekers; je gaat bezichtigen, de woning voldoet volledig aan je wensen, je doet een bod maar die wordt afgewezen of je wordt overboden. Als dit een paar keer achter elkaar gebeurd, kun je behoorlijk moedeloos raken. Wij geven je graag wat tips hoe je meer kans maakt om je droomhuis te bemachtigen.

7 tips om meer kans te maken op een huis

 

Tip 1. Bepaal je leencapaciteit

Je hebt een mooi huis op het oog, maar kun je het huis ook betalen? Ga eerst na hoeveel je kunt lenen voordat je op huizenjacht gaat. Het is voor de verkoper en zeker voor jouzelf zeer teleurstellend als je gaat bezichtigen en achteraf blijkt dat je niet voldoende kunt lenen om de woning te kunnen betalen. Maak dus eerst een afspraak met een financieel planner van GeldXpert zodat je weet wat je financiële ruimte is. Maak dit ook kenbaar bij de verkoper van de woning die je bekijkt. Het is voor de verkoper goed om te weten dat je de woning kunt betalen. Zo weet hij dat je je goed hebt voorbereid en dat je een serieuze kandidaat bent. Bij onze financieel planners van GeldXpert kun je geheel vrijblijvend een hypotheekadvies gesprek aanvragen. 

Gratis hypotheekgesprek aanvragen

Tip 2. Oriënteer je uitgebreid 

Dit is voor velen het leukste onderdeel, het selecteren van een aantal woningen die aan je wensen voldoen. Kijk niet alleen op Funda, maar ook op websites van makelaars en andere huizenplatformen want niet iedere makelaar zet nog al zijn aanbod op Funda. Bekijk zeker ook ons eigen aanbod, hier kan zeker een woning voor jou bij zitten. Wij hebben momenteel zelfs meer dan 750 woningen in verkoop.

Bekijk ons aanbod

Tip 3. Volg onze Facebook pagina

Met meer dan 13.500 unieke volgers zijn wij de grootste Facebookmakelaar van Midden-Nederland. Volg jij onze pagina nog niet? Volg ons en je bent als één van de eerste op de hoogte van ons nieuwe aanbod en acties. Zo ben je er op tijd bij! 

Volg onze Facebookpagina

Tip 4. Maak een zoekopdracht aan

Met een zoekopdracht leggen wij je woonwensen vast in ons systeem. Vervolgens krijg je direct of iedere dag het nieuwe aanbod toegestuurd dat voldoet aan jouw woonwensen. Hiermee hoef je zelf niet actief op zoek te gaan maar word je op je wenken bedient!

Zoekopdracht aanmaken

Tip 5. Download onze checklist

Heb je de afspraak voor de bezichtiging gemaakt? Bij de bezichtiging is het belangrijk alles goed in je op te nemen en de juiste vragen te stellen. Bereid je voor met onze checklist zodat je weet waar je op moet letten.

Download Checklist

Tip 6. Bepaal de waarde en je bod

Na de bezichtiging is de volgende stap het bepalen van de waarde en hoeveel (meer) je bereid bent te betalen. De gekte op de huizenmarkt is weliswaar iets aan het stagneren, maar nog steeds worden er forse bedragen boven de vraagprijs betaald. Het is belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen. Schakel hiervoor een aankoopmakelaar in! Onze slogan is niet voor niets "Als jij verliefd wordt, blijven wij nuchter". Samen met de aankoopmakelaar bepaal je dan je bod. Zo maak je geen verkeerde beslissingen.

Tip 7. Schakel je eigen De Keizer aankoopmakelaar in

Onze aankoopmakelaars hebben door hun jarenlange ervaring en kennis van de lokale markt het gevoel om precies het juiste bod neer te leggen. Met een aankoopmakelaar sta je sterker tijdens de onderhandelingen, het geeft de verkoper en de verkopend makelaar namelijk een goed gevoel dat jij koopt met een professionele aankoopmakelaar. Verder helpen wij met het zoeken naar geschikte woningen, adviseren tijdens bezichtigen, onderhandelen de beste aankoopprijs, controleren de koopovereenkomst en letten op de ontbindende voorwaarden, speciale clausules en de boeteclausules. Wil je meer weten over onze werkwijze? Bekijk ons uitgebreide stappenplan!

Stappenplan bekijken

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief en wil je niets missen van het nieuws op de woningmarkt in 2020? Schrijf je dan hier in!  

 

Kom langs - of - Maak een afspraak