5 tips om je huis klaar te maken voor kerst

Al maanden zijn we aan het aftellen en nu is het bijna zo ver: Kerst staat voor de deur. Een gezellige tijd die we graag met onze geliefden vieren. We eten, kletsen, doen spelletjes en maken een winterse wandeling. Om de warme en gezellige kerstsfeer ook in huis te creëren, mag kerstversiering natuurlijk niet ontbreken. Met deze 5 tips maak je jouw huis klaar voor de Kerst.

 5 tips om je huis klaar te maken voor de kerst

Tip 1: Een kerstboom

Eén ding wat niet mag ontbreken, is een kerstboom. Het brengt direct de gezellige kerstsfeer in huis. De tijd van enkel zilveren, ronde kerstballen is daarbij voorbij. Tegenwoordig vind je namelijk de mooiste, gekleurde ornamenten voor in de boom. Kerstballen in de vorm van cupcakes, macarons, dieren, auto’s en wijnglaasjes. Je kunt het zo gek niet bedenken en er is een kerstbal van te koop. Daarmee maak je jouw kerstboom origineel en persoonlijk. 

Niet iedereen heeft de ruimte voor een kerstboom in de woonkamer. Gelukkig betekent dat niet dat je jouw Kerstdagen zonder kerstboom hoeft
door te brengen. Een klein kerstboompje dat je op een kast zet, is namelijk ook erg sfeervol. Plaats hem in een mooie pot, hang er een paar kleine ornamenten in en ook jij geniet van een mooie kerstboom in de woonkamer. Heb je ook daar geen ruimte voor? Hang dan een mooie wandhanger
in de vorm van een kerstboom aan de muur. Versier hem met een kerstballen en lichtjes en je hebt jouw kerstboom gewoon aan de muur hangen.

Tip 2: Ga voor eyecatchers

In deze tijd van het jaar kan je echt overal kerstdecoratie kopen. Van de mooiste kaarsen tot winterse beeldjes en van kleurrijke huisjes tot   originele  kerststukjes. De keuze is reuze en voor je het weet staat je huis vol kleine decoratiestukjes. Hoewel het erg gezellig is, ziet het er ook   heel rommelig uit. Het maakt je interieur druk en bovendien is het bij elkaar niet meer mooi. 

Wil je jouw huis leuk versieren, maar wel de rust bewaren? Ga dan voor een aantal eyecatchers. Je kerstboom is daar natuurlijk al één van.   Daarnaast kan je een mooie kerstkrans ophangen of een kandelaar met kaarsen neerzetten. Wil je toch een aantal kleine decoraties neerzetten?   Verzamel deze dan op een plateau. Daarmee houd je jouw interieur toch rustig.

Tip 3: Kies twee kleuren

Al die kerstdecoratie is te koop in allerlei kleuren. Denk aan roze, groene, blauwe, rode, gouden of zilveren versiering. Mix je al die kleuren met elkaar, dan wordt je interieur ook erg druk en ziet het er ook niet mooi uit. Bewaar daarom de rust door twee kleuren te kiezen die goed bij elkaar staan en de decoratie alleen in die kleuren te kopen. Ga bijvoorbeeld voor traditioneel rood en zilver of voor moderne kleuren als goud en oudroze. Door je aan deze kleuren te houden, creëer je eenheid en rust in jouw gezellige kerstinterieur. 

Tip 4: Kerstversiering voor buiten

Natuurlijk mag de buitenkant van je huis ook niet ontbreken. Hiervoor geldt hetzelfde als voor binnen: ga voor één of twee eyecatchers en houdt dezelfde kleuren aan. Hang daarnaast een mooie krans aan de voordeur en maak het af met warme lichtjes.

Tip 5: Kado's onder de boom

Bij Kerst is het inmiddels ook een traditie om cadeaus voor elkaar te kopen. Naast dat het erg leuk is om dit voor elkaar te doen, zijn de cadeaus ook een decoratiestuk op zich. Pak deze mooi in met cadeaupapier in de kleuren van je kerstversiering en leg ze onder de kerstboom. Nu is het alleen nog de kunst om de cadeaus tot de Kerstdagen te laten liggen.

Met deze vijf tips is jouw huis klaar voor de Kerstdagen. We wensen je veel plezier met het versieren en natuurlijk fijne Kerstdagen.

Kom langs - of - Maak een afspraak