3 mogelijkheden om te besparen op woonlasten

Wil je besparen op je woonlasten? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor.

 

1. Ga een nieuw rentecontract aan

De huidige marktrente is laag waardoor het rendabel kan zijn je huidige rentecontract open te breken en te kiezen voor een nieuw rentecontract. De eventuele vergoedingsrente die een bank daarvoor rekent is aftrekbaar. Mocht je zelf de middelen hiervoor niet hebben dan kan rentemiddelen voor jou een optie zijn.

2. Los extra af

Het kan daarnaast ook interessant zijn extra af te lossen als die mogelijkheid er is, zodat de schuld afneemt en er wellicht een lagere rente mogelijk is. De waarde van de woning op dit moment kan ook een mogelijkheid zijn de rente te laten aanpassen.

3. Verduurzaam je huis

Als laatste kan je door de woning te verduurzamen besparen op je energielasten. Er zijn tegenwoordig allerlei subsidies mogelijk en voor een klein extra maandbedrag kun je vaak al flink investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie van de woning, wat resulteert in een lagere energierekening.

Wil je weten of jij ook kunt besparen op je woonlasten? Maak een afspraak met GeldXpert. Het is gratis en je weet direct waar je aan toe bent!

Gratis adviesgesprek aanvragen

Geldxpert is gelieerd aan de Keizer makelaarsgroep. Het is een onafhankelijk financieel dienstverlener en kan een vergelijking maken bij meer dan 35 hypotheekverstrekkers. Hierdoor kan er een passend aanbod worden gedaan aan de hand van jouw specifieke wensen. Uiteraard kun je ook voor een nieuwe hypotheek voor een aan te kopen woning bij GeldXpert terecht.

Kom langs - of - Maak een afspraak