Overweeg je een aankoopmakelaar? Bekijk ons stappenplan voor de aankoop van je nieuwe huis in Utrecht

Leuk dat je meer wilt weten over wat wij kunnen betekenen voor jou als aankoopmakelaar! Het zoeken van een fijne nieuwe woning is leuk, maar ook vaak spannend, zeker in de oververhitte woningmarkt vandaag de dag. Het loopt storm op de woningmarkt. Dat betekent snel beslissen! Maar hoe zorg je dat je in een vroeg stadium het woningaanbod krijgt en hoe zorg je ervoor dat je de woning ook kunt aankopen? We vertellen er graag meer over in ons stappenplan voor het kopen van een huis in Utrecht.

Gratis kennismakingsgesprek

 Aankoopmakelaar Utrecht

In 12 stappen naar succesvolle aankoop van je droomhuis

STAP 1. Kennismaken

We maken graag eerst kennis met je. Wij nodigen je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor om je beter te leren kennen en om erachter te komen waar je precies naar op zoek bent.

STAP 2. Duidelijke afspraken

Als je besluit om je te laten ondersteunen door één van onze aankoopmakelaars gaan we eerst samen om de tafel om alles op papier te zetten. Door te werken met duidelijke afspraken vooraf, weet je altijd precies wat je van ons kunt verwachten.

STAP 3. De nieuwste huizen

Nog voordat jij ’s ochtends je eerste koffie op hebt, hebben wij alle nieuwe huizen die aan jouw wensen voldoen al naar je gemaild! Zit er een huis bij dat je echt wilt zien, dan gaan we zo snel mogelijk bezichtigen.

STAP 4. Bezichtigen

In deze dynamische Utrechtse huizenmarkt is het belangrijk om snel een bezichtiging te plannen. Jouw droomhuis kan immers morgen alweer verkocht zijn. Vanzelfsprekend maken wij de afspraak met de verkopend makelaar. Terwijl wij de kwaliteit van de woning onderzoeken is het enige waar jij je drukt om hoeft te maken het gevoel dat je bij de woning hebt. Ga je toch alleen bezichtigen? Gebruik dan in ieder geval onze checklist!

STAP 5. Vraagprijs

Als we jouw droomhuis hebben gevonden dan wil je natuurlijk wel weten wat het waard is. Is de vraagprijs realistisch of is het aan de hoge kant? Deze waardebepaling is cruciaal in de onderhandelingen over de vraagprijs.

STAP 6. Onderhandelen

Weet je zeker dat dit het huis is waar je na een lange werkdag thuis wil komen? Dan gaan we de onderhandelingen in met de verkopende partij. Zeker als er meerdere kopers op de kust zijn, is een aankoopmakelaar van grote toegevoegde waarde. Hierbij kijken we niet alleen naar een gunstige, realistische transactieprijs, maar we bespreken ook de voorwaarden.

STAP 7. Koopcontract

Yes, het is gelukt. Je mag jóuw droomhuis kopen! En nu? Ook na de onderhandelingen helpen we je verder bij alle vervolgstappen. We nemen het koopcontract met je door en leggen alle juridische termen en bepalingen in heldere taal voor je uit.

STAP 8. Notariskeuze

Voor het transport van je huis mag je in de meeste gevallen zelf een notaris uitzoeken. Wij zullen je in de keuze uiteraard bijstaan.

STAP 9. Hypotheekadvies

Onze hypotheekadviseurs van GeldXpert staan voor je klaar met passend onafhankelijk advies. Zij helpen je bij de keuze voor een hypotheekverstrekker, hypotheekvorm, NHG en nog veel meer. Ook adviseren zij desgewenst over de benodigde verzekeringen. En mocht het onverhoopt niet lukken met het rond krijgen van de hypotheek? Dan zorgen wij ervoor dat je niet aan de woning vast zit.

STAP 10. Taxatierapport

Veel hypotheekverstrekkers stellen een taxatierapport verplicht. Hoewel wij als aankoopmakelaar niet de net aangekochte woning mogen taxeren, weten wij wel precies wat belangrijk is bij deze taxatie en zorgen wij voor een geschikte collega-taxateur.

STAP 11. Eindinspectie

Voorafgaand aan de eigendomsoverdracht vindt er nog een inspectie plaats. Is de woning leeg en zijn eventueel over te nemen spullen achtergelaten? Werkt alles naar behoren? Wij controleren alles uitvoerig. Ook worden de actuele meterstanden opgenomen.

STAP 12. Notarieel transport (eigendomsoverdracht)

Na de eindinspectie gaan we met je naar de notaris om de transportakte te tekenen. Ook deze controleren we zorgvuldig. Klopt alles? Dan kun je met gerust hart je handtekening zetten. Hierna is het huis echt van jou! Gefeliciteerd!

Het kennismakingsgesprek met één van onze aankoopmakelaars

In dit gesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we bij ons op kantoor (of bij jou thuis) wat jouw woonwensen zijn. Wat vind jij belangrijk aan je nieuwe woning? Een grote tuin op het zuiden? Of woon je liever wat dichter bij het centrum en neem je genoegen met wat minder ruimte? Onze zoektocht begint bij jou! Wij willen dat je een kwalitatief goed huis koop dat écht bij je past. Ons kennismakinggesprek is gratis. Geheel vrijblijvend vertellen we je onze werkwijze en onze voorwaarden. Zo weet je meteen waar je aan toe bent!

Ons motto is "Als jij verliefd wordt, blijven wij nuchter". Wil je ook verliefd worden op die ene woning en geen omkijken hebben naar alle bijzaken? Schakel één van onze aankoopmakelaars in en vraag vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek aan!

Nog niet overtuigd? Lees hier hoe andere huizenkopers onze service beoordelen

Gratis kennismakingsgesprek